Baro ve KESK'ten Van'a yardım

Ankara Barosu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Van'daki depremzeler için topladıkları yardım malzemelerini bölgeye gönderdi.Ankara Barosu'nun 5 kamyonu, adliye önünden yola çıktı.Baro yetkilileri, kampanyaya a

Baro ve KESK'ten Van'a yardım

Ankara Barosu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Ankara Şubeler Platformu, Van'daki depremzeler için topladıkları yardım malzemelerini bölgeye gönderdi.

Ankara Barosu'nun 5 kamyonu, adliye önünden yola çıktı.

Baro yetkilileri, kampanyaya avukatların yanı sıra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan büyük destek geldiğini belirterek, çadır, uyku tulumu, ısıtıcı soba, yatak, yorgan, battaniye, kışlık kıyafet, ayakkabı ile bulgur, pirinç ve şekerden oluşan 10 bin koli yardım malzemesi elde edildiğini söyledi.

Kamyonlarda, Ankara Barosu yönetim kurulu üyeleri ve personel de bulunuyor. Yardımlar, Erciş'te ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelerde bu üyeler ve personel tarafından dağıtılacak.

KESK, cumartesi günü bir tır daha gönderecek

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun yardım tırı da Çankaya Belediyesi önünden hareket etti.

Burada AA muhabirine açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak, üye işyerlerinde yürüttükleri çalışmayla depremzedelerin acil ihtiyaç duyacağı çocuk bezi, çocuk maması, temizlik malzemeleri, battaniye, giyecek ve yiyecek gibi yardım malzemeleri topladıklarını söyledi.

İlk etapta bir tırın hazırlandığını, geri kalan malzemeler ile toplanacak olanların da ikinci bir tırla Cumartesi günü gönderileceğini anlatan Çakmak, bölgede dağıtımın KESK Van Şubeler Platformu'nca yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem