Barış gelirse kaçak elektrik de biter

Enerji Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinin tamamlanmasıyla özellikle kayıp kaçak elektrik konusunda Türkiye'nin büyük bir normalleşme yaşayacağını ileri sürdü.VAN VE DİCLE ORTALAMANIN ÜZERİNDE Taner Yıldız, 2015 sonuna kadar kayıp-kaçakta Türkiye’nin tam

Barış gelirse kaçak elektrik de biter

Enerji Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinin tamamlanmasıyla özellikle kayıp kaçak elektrik konusunda Türkiye'nin büyük bir normalleşme yaşayacağını ileri sürdü.

VAN VE DİCLE ORTALAMANIN ÜZERİNDE
 
Taner Yıldız, 2015 sonuna kadar kayıp-kaçakta Türkiye’nin tamamen normalleşeceğine inandığını da belirterek şunları söyledi: “Şu anda Van ve Dicle hariç, Türkiye AB ortalamasının daha da altında yüzde 9.4’lük bir oranla çalışıyor. Çözüm süreci elektrik faturalarına kesin yansır. Kasıtlı ödememe var. Bizim oradaki insanımızın dokusu sağlam ama terör örgütü ödemeyin diyor."
 
AMERİKA'YA NÜKLEER SİTEM
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amerika’ya nükleer sitemde de bulunarak, “Ben 22 milyar dolarlık nükleer santralı stratejik ortağım Amerika ile yapmayacaksam, hangi projeyi yapacağım, domates biber mi satacağım?” dedi. Hürriyet'e konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ikinci nükleer santralla ilgili Çin ve Japonya ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Bakan Yıldız, “stratejik ortak” olan Amerika’ya da sitem etti. İkinci nükleeri alan firmanın üçüncü santralın zemin etüdlerini de yapacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler