Bankacılar bile ayırt edemedi

 Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çınar ilçesi Aşağıkonak Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yol kontrol noktası oluşturuldu. Durdurulan bir araçta arama yapan jandarma görevlisi, bir poşette 100 dolarlık banknotlar olduğunu gördü. Durumdan

Bankacılar bile ayırt edemedi

 Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çınar ilçesi Aşağıkonak Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yol kontrol noktası oluşturuldu. Durdurulan bir araçta arama yapan jandarma görevlisi, bir poşette 100 dolarlık banknotlar olduğunu gördü. Durumdan şüphelenen jandarma görevlisi, dolarları incelemeye alırken, araç sürücüsü paranın kendisine ait olduğunu söyledi. Jandarma görevlisi, yaptığı incelemede, dolarların sahte olmasından şüphelendi.

BANKACILAR AYIRT EDEMEDİ

Poşetteki 100 dolarlık 580 banknota el konulmasının ardından araç sürücüsü gözaltına alındı. Ardından paralar incelenmek üzere çeşitli bankalara götürüldü. Sahte dolarların götürüldüğü bankacılar el ve gözle yaptıkları kontrolde paraların sahte olup olmadığını ayırt edemedi. Jandarma görevlisinin paranın sahte olduğu konusunda ısrarı üzerine, banknotlar dijital makinede kontrolden geçirildi. Dijital makine kontrolünde dolarların sahte olduğu tespit edildi. Jandarmada sorgulanan araç sürücüsü ise adliye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı Çınar Sulh Ceza Mahkemesi’nce denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelinin aslen Suriyeli olduğu ve 20 yıl önce Türk vatandaşlığına geçtiği belirtildi. Ele geçirilen sahte dolarların da Suriye’den alınarak, piyasaya sürülmek üzere Diyarbakır’a getirildiği öğrenildi.

47 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Yenişehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol kontrol faaliyetleri sırasında da durdurulan bir otobüste arama yapıldı. Aramada bagajdaki bir çantada 47 kilo esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan ve çantanın sahibi olduğu öne sürülen bir kişi tutuklanırken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler