'Bana Beşşar demeyin'

Suriye'deki çatışmalarda bilanço her geçen gün katlanırken, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e olan öfke de gün geçtikçe artıyor.Esed'in başkan seçildiği 2000 yılında birçok çocuğa 'Beşşar' ismi verilirken, son 18 ayda yaşanan şiddet olaylarında 30 bine yakın i

'Bana Beşşar demeyin'

Suriye'deki çatışmalarda bilanço her geçen gün katlanırken, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e olan öfke de gün geçtikçe artıyor.

Esed'in başkan seçildiği 2000 yılında birçok çocuğa 'Beşşar' ismi verilirken, son 18 ayda yaşanan şiddet olaylarında 30 bine yakın insanın hayatını kaybetmesiyle birlikte bu sempati yerini öfkeye bıraktı. Esed'in adaşları bundan böyle kendilerine 'Beşşar' diye seslenilmesini istemiyor. 

The Daily Beast'e konuşan 20 yaşındaki Beşşar Mahmud Kabişo isimli genç, "Beşşar Esed başkan seçildiğinde onunla aynı ismi taşıyor olmak beni biraz gururlandırıyordu.

Çünkü herkes 'Seni seviyoruz Beşşar' diyordu. Fakat o zaman Esed'in böyle suçlar işleyeceğinden haberim yoktu ve mutluydum" dedi.

Suriye li aktivist Nasr Adin Ahmeh ise, "İnsanlar artık kendilerine 'Beşşar' diye seslenilmesini istemiyor.

Esed'in yaptıklarıyla birlikte bu isim de utançla anılır oldu. Bu, Amerika'da birine Usame diye seslenmeye benziyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler