Balyozu Atatürke şikayet ediyorlar

Balyoz soruşturması kapsamında gerçekleştirilen tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen muvazzaf ve emekli general, amiral ve diğer subayların eşleri Anıtkabir'de toplanıyor. Son tutuklamalara gerekçe gösterilen belgelerin bulunduğu iddia edilen Donanma

Balyozu Atatürke şikayet ediyorlar

Balyoz soruşturması kapsamında gerçekleştirilen tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen muvazzaf ve emekli general, amiral ve diğer subayların eşleri Anıtkabir'de toplanıyor.

 

Son tutuklamalara gerekçe gösterilen belgelerin bulunduğu iddia edilen Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Üssü'nde görevli amiral ve subayların eşlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup iki otobüsle Ankara'ya haraket etti.

 

Gölcük'ün Yüzbaşılar Semti'nde bir alışveriş merkezinin önünde sabah toplanan amiral ve subay eşleri, yağan yağmura rağmen ellerinde bayraklarla otobüslerin gelmesini bekledi.

 

Balyoz iddiasıyla tutuklananlar arasında bulunan muvazzaf askerlerden Donanma Komutanlığı Denizaltı Filosusu Komutanı Tuğamiral Ahmet Türkmen'in eşi Nuray Türkmen, "Eşlerimizin haksız yere tutuklandıkları için buradayız. Onların adil olarak yargılanmasını istiyoruz. Onların arkasındayız. Bırakmayacağız. Hak, hukuk adalet istiyoruz." dedi.

 

Ankara'ya giden grup adına konuşan bir subay eşi de, geçmişin acısının bugünkü subaylardan çıkarılmak istenildiğini ileri sürerek şunları söyledi:

 

"Arkadaşlarımızın adil olarak yargılanmasını istiyoruz. Onların yanındayız. Hepimiz biriz. Arkadaşımız dün açık görüşte eşiyle birlikte görüştü. Gayet kuvvetliler. Biz de onlara destek olmak amacıyla Anıtkabir'de sesimizi duyurmak istiyoruz. Herkes lütfen bizi takip etsin. Bizi anlamaya çalışsınlar. Sadece hak, hukuk, adalet istiyoruz. Adil olarak yargılanmak istiyoruz. Her şeyin tek taraflı olarak değerlendirilmesini istemiyoruz. Geçmişin acısını da bizden çıkarmasınlar lütfen"

 

Aralarında halen Donanma Komutanlığı'nda görevlerinin başında olan yüksek rütbeli subayların eşlerinin de bulunduğu 100 kadar subay eşi, diğer kentlerden gelecek subay eşleriyle Anıtkabir'de buluşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem