Balyoz'da Temel fıkralı duruşma

Yargıtay'daki temyiz duruşmasında sanık avukatı Temel fıkrasıyla 'özet' savunma yapamayacağını öne sürdü. Mahkeme başkanı da Temel fıkrasıyla cevap verdi, "Her zaman çözüm yolu bulursunuz' dedi. Yargıtay'da aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli

Balyoz'da  Temel fıkralı duruşma
Yargıtay'daki temyiz duruşmasında sanık avukatı Temel fıkrasıyla 'özet' savunma yapamayacağını öne sürdü. Mahkeme başkanı da Temel fıkrasıyla cevap verdi, "Her zaman çözüm yolu bulursunuz' dedi.
 
Yargıtay'da aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşmasının 10. gününde renkli dakikalar yaşandı. 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşmasının üçüncü haftasının ikinci günü dün başladı.
 
Duruşmaya avukatlar ile sanık yakınları katıldı. Temyiz duruşmalarında şimdiye kadar 180 sanığın savunması tamamlandı. Sanık İzzet Ocak ve Suat Aytın'ın avukatı Muammer Küçük savunmasına başladı. Temyiz duruşmasının 10. gününde savunma makamı ile mahkeme heyet arasında karşılıklı fıkralar anlatıldı. Salondaki gergin hava kahkalarla yumuşadı.
 
'100 metreyi 5 saniyede koşayirum'
 
Avukat Küçük savunmasını uzatınca Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, genel konulara değinmeden müvekkilleri ile ilgili savunma yapmasını istedi. Küçük, bu uyarıya bir Karadeniz fıkrası ile cevap verdi. Küçük'ün anlattığı fıkra şöyle: "Temel Dursun'a demiş ki 'Dursun, ben 100 metreyi 5 saniyede koşayirum.' Dursun, 'Olur mi öyle şey koşamazsın; o dünya rekoru olur, nasıl koşacaksın.' Temel; 'ben kestirmeden cideyirum' demiş." Avukat Küçük, bu fıkranın ardından "Ben de savunmamı kestirmeden yapmak istiyorum ama olmuyor" ifadelerini kullandı.
 
'Akşam serinluğunda cidecağuz'
 
Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul da Küçük'e yine bir Karadeniz fıkrası ile karşılık verdi. Fıkra şöyle: "Temel güneşe gitmeye karar vermiş. Dursun demiş ki ula Temel nasıl olacak o iş, güneş sıcaktır, yakar, sen cidemezsun. Temel, oni da hesaba kattık herhalde akşam serinluğunda cidecağuz demiş." Başkan Ertuğrul, bu fıkra üzerine "Fıkrada olduğu gibi siz her zaman bir çözüm yolu bulursunuz. Savunmanızı kısaltacağınıza inanıyorum" diye konuştu. Karşılıklı anlatılan fıkralar salonda gülüşmelere yol açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler