Balyoz'da 3 sanık firar etti !

 Balyoz davasında karar açıklandığı gün 3 sanığın yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Balyoz davasında yargılanan 365 sanıktan 325’ine ceza verildi. Ceza alan ancak duruşma salonunda bulunmayan tutuksuz sanıklardan 69’u hakkında da yakalama kararı çıkarıld

Balyoz'da 3 sanık firar etti !

 

Balyoz davasında karar açıklandığı gün 3 sanığın yurt dışına kaçtığı tespit edildi.
 
Balyoz davasında yargılanan 365 sanıktan 325’ine ceza verildi. Ceza alan ancak duruşma salonunda bulunmayan tutuksuz sanıklardan 69’u hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
 
Yakalama kararı çıkarılan sanıklardan büyük bölümü gelip teslim olurken 26 sanık ise henüz teslim olmadı. Bu isimler arasında yer alan 6 sanığın ise yurtdışında bulunduğu tespit edildi.
 
Deniz Hakim Yarbay Tülay Delibaşile emekli albaylar Ramazan Kamuran Göksel ve Turgay Bülent Göktürk’ün karar açıklandığı gün yurtdışına çıkış yaptığı belirtilirken, karardan önce yurtdışına çıkış yapan askerlerin albaylar Enver Aksoy ve Cem Kızıl ile Yarbay Aykar Tekin olduğu öğrenildi.
 
16 yıl hapse çarptırılan Tülay Delibaş’ın avukatı, kısa bir süre önce müvekkilinin sevdikleriyle vedalaşmasının ardından teslim olacağını açıklamıştı. Ancak geçen süreye rağmen Delibaş teslim olmadı.
 
Balyoz Planı’nın yapıldığı tarihte Yüzbaşı rütbesinde Gölcük’te görevli olan Delibaş’ın adı Balyoz Darbe Planı’nda Özden Örnek adına imzaya açılan “DzKdan _istekler.doc” belgesinde yer aldı.
 
Belgede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yeniden yapılandırılması faaliyetlerinde istenen seviyeye ulaşılamaması durumunda, adli ve idari konularda oluşabilecek güçlüklere karşı yapılacak çalışmalar ve bu çalışmaları yapacak askeri hakimlerin isimlerine yer verildi. İddianameye göre Delibaş, askeri hakimler Cengiz Şirin, Cumhur Eryüksel, Tanju Ünal ve Doğan Uysal’la birlikte bu ekipte yer aldı.
 
Delibaş, Gölcük’teki görevinin ardından, Ankara’da Genelkurmay Askeri Savcılığı’nda görevlendirildi. Bu görevi sırasında “halkı askerlikten soğutmak” iddiasıyla askeri mahkemede yargılanan ve aralarında Şanar Yurdatapan, Ali Nesin, Lale Mansur ve Etyen Mahcupyan’ın da olduğu sanıkların davasında askeri savcı olarak görev aldığı da öğrenildi.
 
HASSAS TESİSLERDE GÖREVLİLER
Balyoz’dan 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Ramazan Kamuran Göksel’in iddianamede SUGA Planı’nda görevlendirildiği bilgisine yer verildi. SUGA Planı’na göre Ramazan Kamuran Göksel’in görevi hassas olarak nitelendirilen bürokrat, yerel yöneticiler ve medya mensuplarının jandarma tarafından yapılacak gözaltı ve tutuklama işlemlerinde ve şahısların Yassıada ve İmralı adasına sevki işlemlerinde görevlendirildi.
 
KİLİT PERSONEL
13 yıl 4 ay hapse mahkum olan Turgay Bülent Göktürk de suç tarihinde Kara Harp Akademisi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyordu. Göktürk’ün adı “Hassas tesislerde görevlendirilecek kilit personel” isimli Balyoz belgesinde yer aldı. Havalimanı, Atom Reaktörü, BOTAŞ, Radyo-TV verici istasyonu gibi 92 hassas tesiste görevlendirilecek personel arasında Göktürk’ün de adı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler