Balyoz hakimlerine inceleme

Balyoz Davası'nda sanık avukatlarının “taleplere karşı kayıtsız kalmakla" suçlayarak HSYK’ya şikayet ettiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve 2 üyesi hakkında inceleme başlatıldı.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz Davası’nın tutu

Balyoz hakimlerine inceleme

Balyoz Davası'nda sanık avukatlarının “taleplere karşı kayıtsız kalmakla" suçlayarak HSYK’ya şikayet ettiği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkan ve 2 üyesi hakkında inceleme başlatıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz Davası’nın tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, 19 Eylül 2011 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) başvurmuştu.

Dilekçede, Mahkeme Başkanı Ömer Diken ile üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü’nün “davaya ilişkin maddi gerçeğin ortaya çıkması için sanık ve sanık avukatlarının çok önemli tespitlerini görmezden geldikleri ve talepler karşısında çoğu zaman kayıtsız kaldıkları" iddia edilmişti.

3. DAİRE İZİN VERDİ

Verilen bu dilekçe üzerine HSYK Başkanlığı 3. Dairesi, Başkan Ömer Diken ile üye hakimler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü için inceleme izni verdi.

HSYK, inceleme yapması için 'olur' kararını, yetki ve görev verdiği İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık’a gönderdi. Alçık, 10 Nisan 2012’de kendisine ulaşan dilekçeyi incelemeye aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem