Balyoz Hakimleri Nereye Atandı ?

 Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimleri Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü’ye yeni görevlendirme yapıldı. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Balyoz davasında gerekçeli kararın açıklanmasından kısa bir süre sonra Ha

Balyoz Hakimleri Nereye Atandı ?

 

Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üye hakimleri Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü’ye yeni görevlendirme yapıldı.
 
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Balyoz davasında gerekçeli kararın açıklanmasından kısa bir süre sonra Hakim Ali Efendi Peksak’ı, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üyeliğine getirdi. Bu mahkemede KCK ana davası görülüyor. Hakim Murat Üründü ise banka davalarına bakan İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi oldu. HSYK’nın atama kararının daha İstanbul adliyesine ulaşmadığı için işleme konulmadığı öğrenildi.
 
Peksak, 20 Ocak 2010’da başlayan Balyoz soruşturmasında da nöbetçi hakim olarak görev aldı. 22 Şubat 2010’da Balyoz soruşturması kapsamında yapılan ilk operasyonda eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, emekli Korgeneral Süha Tanyeri ve emekli Orgeneral Şükrü Sarışık’ın da aralarında bulunduğu 31 şüpheliyi tutukladı. Daha sonra 196 şüphelisi bulunan ilk Balyoz iddianamesi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne düştü. İddianameyi kabul eden mahkeme, 102 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak bu yakalama kararı daha bir sonraki mahkeme olan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 2’ye karşı 1 oyla kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem