Balina katillerine İHA desteği

ABD’nin Pakistan’da ve Afganistan’da kullandığı askeri tip insansız hava araçları, “militan hayvanseverlerin” de envanterine girdi. Balina avına çıkan gemileri durdurmak için sabotajlar düzenleyen, gerekirse batmayı bile göze alan hayvan hakları ve çevre

Balina katillerine İHA desteği

ABD’nin Pakistan’da ve Afganistan’da kullandığı askeri tip insansız hava araçları, “militan hayvanseverlerin” de envanterine girdi. 

Balina avına çıkan gemileri durdurmak için sabotajlar düzenleyen, gerekirse batmayı bile göze alan hayvan hakları ve çevre örgütü Sea Shepherd (Deniz Çobanı), askeri teknolojilere başvurmaya başladı. Örgüt, her yıl okyanusu kana bulayan Japon balina avcılarını durdurmak için artık gözlem amaçlı insansız hava aracı (İHA) da kullanıyor.

Önceki gün örgütün filosundaki Steve Irwin gemisinden havalanan İHA, Antarktika’nın 1.600 km. açığında balina avına katılan Nisshin Maru gemisinin yerini belirledi.

Gemiden uydu telefonuyla uluslararası ajanslara demeç veren örgütün kurucusu Paul Watson, “Onları Perth’e doğru yol alırken yakaladık, gelecek birkaç gün onları takip ediyor olacağız. Güneye doğru yol alıyoruz.

‘Drone’lara (İHA) teşekkürler. Şimdi daha önce sahip olmadığımız bir avantajımız var. Gökyüzünde gözlerimiz var” dedi.

İlk kez engellediler
Örgüt Japon balina avcılarıyla yedi yıllık mücadelelerinde ilk kez İHA’lar sayesinde balinalar yakalanmadan önce filonun yerini belirledi.

Sea Shepherd, Avustralya’dan yola çıkan üç gemisiyle Japonları engellemeyi planlıyor. Geçtiğimiz senelerde örgütün çabaları sayesinde balina katliamı yarı yarıya azalmıştı.

Ancak Japon balıkçılar “bilimsel çalışma” bahanesiyle balinaları sofralara göndermeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler