Balıklara Ve Balık Satıcılarına Sıkı Denetim

Balık sezonun açılmasının ardından İnegöl Belediyesi pazarlardaki balık tezgahlarının denetimine başladı. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mer-pa pazar alanında gerçekleştirilen kontrollerde

Balıklara Ve Balık Satıcılarına Sıkı Denetim

Balık sezonun açılmasının ardından İnegöl Belediyesi pazarlardaki balık tezgahlarının denetimine başladı. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Mer-pa pazar alanında gerçekleştirilen kontrollerde satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğu ve balık satıcılarının satış yöntemleri denetlendi.

Balık sezonun açılmasının ardından İnegöl Belediyesi pazarlardaki balık tezgahlarının denetimine hız verildi. Denetim yapmadaki amaçlarının halkın kaliteli, temiz ve taze balıklar tüketmesini sağlamak olduğunu dile getiren İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, "Geçen dönem, yapılan kontroller ve esnafın duyarlılığı sayesinde balık sezonunu güzel geçirdik. Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin ettik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz. Halk sağlığının korunması, İnegöl'de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta ekibimizle sıkı bir denetim uyguluyoruz" dedi.

Ayrıca pazar yerleri dışında balık satışı yapan yerlerin de denetimden geçirildiğini ifade eden Taban, "balıkların tazelik kontrolü, balıkların karışık satılıp satılmadığı, satışa sunulan balıkların cinsi ve fiyatını belirten etiket konması, satılan balıkların taze kalması için buzla kaplanması, terazilerin vatandaşın görebileceği yerde olması, satış yapan elemanların kılık kıyafet ve hijyen şartlarını taşıması, pazarcı esnafımızın bağırarak satış yapmamaları, kendilerine tahsis edilen yerde satış yapmaları ve balık atıklarının çevreyi rahatsız edecek şekilde olmamasına dikkat ediyoruz" dedi.

Balıklara Ve Balık Satıcılarına Sıkı Denetim

Balıklara Ve Balık Satıcılarına Sıkı Denetim

Balıklara Ve Balık Satıcılarına Sıkı Denetim

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem