Balbay'ın tahliyesi ABD'yi memnun etti!

 ABD'den CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine yönelik bir açıklama geldi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Balbay'ın tahliye edilmesinden ve TBMM'deki görevine başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.Psaki'ye, günlük bası

Balbay'ın tahliyesi ABD'yi memnun etti!

 ABD'den CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesine yönelik bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Balbay'ın tahliye edilmesinden ve TBMM'deki görevine başlamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Psaki'ye, günlük basın brifinginde Balbay'ın tahliye edilmesiyle ilgili soru yöneltildi.
 
Tahliye kararından ve Balbay'ın TBMM'deki görevine resmen başlamasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Psaki, cezaevindeki diğer milletvekillerine yönelik soruya da şu yanıtı verdi:
 
"Diğer bireysel davalarla ilgili spesifik bir yorumum yok, ama yıllık (insan hakları) raporumuz da dahil, Türkiye'deki yargı sürecine dair endişelerimizi düzenli olarak ifade ediyoruz.
 
İhtiyaç oldukça medya özgürlüğü, ifade özgürlüğü konularındaki endişelerimizi ifade ediyoruz ve bu konular kesinlikle bizim kaygılarımızı dile getirmeye devam edeceğimiz konular"
dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler