Balbay'a şok karar!

gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye talebinin reddine yapılan itirazı kabul etmedi.

Balbay'a şok karar!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan ve CHP'den milletvekili seçilen Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın tahliye talebine yönelik itirazı reddetti.

CHP'den Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu karar üzerine, "İntikam duygusuyla alınan bir karardan sürpriz beklenemez" dedi. Ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, mahkemenin kararı sonrası, "En iyi yasayı hazırlasak bile, hükümete sunsak da geçiremeyiz" şeklinde bir açıklama yaptı ve herhangi bir yasa çalışması yapmadıklarını ifade etti.

Mahkeme, mevcut delil durumuna dayanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliye talebinin reddine ilişkin kararını uygun buldu. Başkan Rüstem Eryılmaz'ın yıllık izinde olması nedeniyle üye hakim Resul Çakır başkanlığında toplanan heyet, kararı oy birliğiyle aldı. Mahkemenin, "kuvvetli suç şüphesinin devam etmesi" gerekçesiyle itirazı reddettiği belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerini reddetmişti. Haberal'ın talebi, reddi hakim taleplerinin değerlendirilmesinin devam etmesi nedeniyle henüz karara bağlanmadı.

Batum, Türkiye'nin uluslararası hukuku uygulama zorunluluğunu ve mahkemelerin AİHM kararlarına uyması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, "Bu tutukluluk değil, tutsaklıktır" diyerek Adalet Bakanı'nın tutumunu eleştirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı ve son gelişmeleri değerlendirdi. Gürsel Tekin ise, mahkemenin ret kararına ilişkin, "Bu bir özgürlük ve demokrasi mücadelesidir" ifadelerini kullanarak, CHP'nin bu konudaki kararlılığını dile getirdi. Tekin, yargıya yönelik eleştirilerde bulunmadıklarını ve haksızlığa uğrayan milletvekillerinin haklarını savunduklarını belirtti. Ayrıca, iktidarın farklı durumlarda farklı tutumlarına dikkat çekerek, "Böyle iki yüzlülük olmaz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem