Bakanlıktan mesai uyarısı

İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde gece yarısı yayınlanan duyuruda vatandaşlara sağduyulu olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.  Açıklamada şu ifadeler yer aldı;"İstanbul İli Taksim gezi parkında yayalaştırma ve çevre düzenlemesi kapsamınd

Bakanlıktan mesai uyarısı

İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde gece yarısı yayınlanan duyuruda vatandaşlara sağduyulu olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.  Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"İstanbul İli Taksim gezi parkında yayalaştırma ve çevre düzenlemesi kapsamında yapılmakta olan faaliyetleri engellemek amacıyla başlatılan ve son birkaç gündür hukuki çerçevenin dışına çıkılarak sürdürülmek istenen yasadışı gösterilere karşı, saldırı boyutuna gelinmedikçe ve zor kullanmayı gerektiren şartlar oluşmadıkça, güvenlik güçlerimizce müdahale edilmemektedir.
 
Ancak, sosyal medya üzerinden verilen yanlış bilgi ve mesajlarla vatandaşlarımız ve özellikle de gençlerimiz kanunsuz eylemler yapmaya yönlendirilerek gerçekleştirilen bu eylemler toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğünü aşan boyutlara ulaşmış olup, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine ve kamu mallarına büyük zararlar vermektedir.
 
Mesainin başlayacağı bugün, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin işyerlerine ve okullarına rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilmelerini teminen yolların trafiğe açık tutulabilmesi için, bazı gruplar tarafından yasadışı olarak sürdürülmek istenen bu gösterilere vatandaşlarımızın özellikle de gençlerimizin itibar etmemesi hususunda bütün vatandaşlarımızı sağduyulu ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler