Bakanlıktan çağrı: O illerden ayrılın!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Korur, Türk konsolosluk binasına IŞİD tarafından yapılan baskını değerlendirdi. Korur, teslim olma kararının, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın bilgisi dahilinde, 3-4 dakika içinde verildiğini belirtti.“Irak makamları bize h

Bakanlıktan çağrı: O illerden ayrılın!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Korur, Türk konsolosluk binasına IŞİD tarafından yapılan baskını değerlendirdi. Korur, teslim olma kararının, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın bilgisi dahilinde, 3-4 dakika içinde verildiğini belirtti.

“Irak makamları bize haber vermeden konsolosluk önündeki güçleri çekti. IŞİD 10 dakika içinde teslim olun dedi. Gelenlerin sayısı güvenlik görevlilerimizinkiyle mukayese edilir gibi değildi.Militan sayısı karşı koymaya imkan vermiyordu. Kaçırılan konsolosluk personelinin sağlıklarıyla ilgili sıkıntı yok. Kötü muamele söz konusu değil.”

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada Necef'te bulunan 113 işçinin Türkiye'ye dönüşünün sağlandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Irak'ta güvenlik durumunda herhangi bir düzelme sağlanamamış olup, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat vilayetleri başta olmak üzere ülkenin pek çok bölgesinde değişik boyutlarda çatışmalar yaşandığı yönünde bilgiler intikal etmektedir. Öte yandan, sahadaki durumun çok hızlı şekilde değişim gösterebildiği ve çatışmaların oldukça hızlı şekilde yayılabildiği de izlenmektedir."

"BU VİLAYETLERDEN AYRILMALARI KUVVETLE TAVSİYE EDİLMEKTEDİR"

"Bu çerçevede, Bakanlığımızın 13 Haziran tarihli güvenlik duyurusunda yer alan unsurlar geçerliliğini korumakta olup, gerekli görüldüğü takdirde bu duyurumuz güncellenecektir. Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından her koşulda müteyakkız bulunarak, mümkün olan en kısa sürede bu vilayetlerden ayrılmaları ve bu vilayetlere seyahat etmekten kaçınmaları kuvvetle tavsiye edilmektedir."

"TARİFELİ UÇUŞLAR DEVAM EDİYOR"

"Ülkeden havayoluyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için THY, ülkede resmi tatil olan bugün (14 Haziran) de çalışmalarını sürdürdüğünü açıklamıştır. THY açıklamasında ayrıca, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndan da tarifeli uçuşların devam ettiği bilgisine yer verilmiştir."

"TÜM ÇALIŞMALAR HASSASİYETLE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR"

"Irak'ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir."

"NECEF'TE BULUNAN 113 İŞÇİNİN DÖNÜŞÜ SAĞLANDI"

"Necef'te bulunan 113 işçimizi ülkemize getirmek üzere ilgili şirket tarafından kiralanan uçak için Irak makamlarından gerekli iniş izni alınmış, işçilerden 60'ının vize süresini geçirmesi nedeniyle ödenmesi gereken ceza Bağdat Büyükelçiliğimiz ve Bakanlığımızın girişimleri neticesinde istisnai olarak kaldırılarak, işçilerimizin ülkemize dönüşleri sağlanmıştır. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirilmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler