Bakanlık'tan 'biberon' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği Sağlık ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğünün yeni aldığı kararla Avrupa Birliği ülkelerinde 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bisfenol A içeren biberonların üretiminin yasaklandığını, 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren

Bakanlık'tan 'biberon' açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği Sağlık ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğünün yeni aldığı kararla Avrupa Birliği ülkelerinde 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bisfenol A içeren biberonların üretiminin yasaklandığını, 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren de satışına izin verilmeyeceğini açıkladığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı, bu son gelişmeyi bilim kurulunu toplayarak en kısa sürede değerlendireceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, BPA olarak isimlendirilen Bisfenol A maddesinin, biberonlar dışında saydam, sert plastik kapların imalatında, yiyecek ve içecek kutularının iç yüzey kaplamalarında kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:“Bisfenol A maddesinin yiyeceklerle temas eden kaplarda kullanılmasına belirli ölçülerde izin verilmiş ve biberonlarda bulunabileceği miktar Avrupa Birliğinde de kullanılan TS EN 14350 standardı ile sınırlandırılmıştı.

Avrupa Birliği Sağlık ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü, yeni aldığı kararla Avrupa Birliği ülkelerinde 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bisfenol A içeren biberonların üretiminin yasaklandığını,; 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren de AB ülkelerinde bunların satışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Konunun, uluslararası örgütlerle işbirliği içerisinde, büyük bir ciddiyetle yakından takip edildiğini 31 Temmuz 2010 tarihli açıklamamızda duyurmuştuk.

Bakanlığımız, bu son gelişmeyi ilgili bilim kurulunu toplayarak en kısa sürede değerlendirecektir. Bu değerlendirmenin sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem