Bakanlık 1 milyon bisiklet dağıtacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hareketli yaşamı teşvik amacıyla gelecek 4 yıl içinde 1 milyon bisikletin toplumun hizmetine sunulacağını ifade ettiBakan Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Raffles Otel'de düzenlediği 3. Sağl

Bakanlık 1 milyon bisiklet dağıtacak!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hareketli yaşamı teşvik amacıyla gelecek 4 yıl içinde 1 milyon bisikletin toplumun hizmetine sunulacağını ifade etti

Bakan Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Raffles Otel'de düzenlediği 3. Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Zirvesi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada sağlıklı yaşam konusuna değinen Müezzinoğlu, "Önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyonbisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında sunacağız" dedi.

TÜRKİYE TÜTÜNLE OLAN MÜCADELEDE DÜNYAYA ÖRNEK

Yerli ve yabancı çok sayıda uzmanın yer aldığı zirvede konuşan Müezzinoğlu, "'Dünya Sağlık Örgütü'nün ve yine Türkiye'nin de en çok korktuğunuz nedir?' diye sorulduğunda, en çok korktuğu hasta olmaktı. Peki toplum en çok istediği sağlıklı olmak, en çok korktuğu da hasta olmak ise hasta olmanın da en ana nedenlerinden üç tane sayın dediğimizde; birincisi kötü alışkanlıklar; başta tütün geliyor. İkincisi sağlıksız beslenme. Üçüncüsü de hareketsiz yaşam. Bu üçü de esasında bireyin kendi elinde. Bireyi bu anlamda doğru bir algıya, doğru bir kültüre, doğru bir hayat felsefesine ne kadar güçlü hazırlarsak ve onu kendi yaşam felsefesinin bir vazgeçilmezi haline getirirsek, kötü alışkanlıklar benim sağlığımı, kardiyo vasküler hastalıkları, kanser gibi korktuğum hastalıkları, diyabet ve yine akciğer gibi kronik hastalıkları en çok tütün etkiliyse o zaman onu yoğun bir şekilde yanlışlığını önce alışkanlık edinmemiş olanı. Ama sonra da alışkanlık edinip de bırakmak için olabildiğince güçlü kampanyalar, bu anlamda Türkiye tütünle olan mücadelede dünyaya örnek bir kampanyayı başardı.

Sağlıklı gıda ile beslenme konusunda bilimsel verilerle birlikte, sağlıklı beslenmeyi, onun bilgi dağarcığına ve yaşam felsefesine yerleştirmemiz lazım. Diğeri de üç; hareketli yaşam. Hareketli yaşamda da biz özellikle son iki yıldır hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, halk sağlığı projeleri geliştiriyoruz. Şimdi 2015 yılı itibariyle de şunu söyledik: bir metre bisiklet yolu yapan yerel yönetimlere bir bisiklet vereceğiz. 10 kilometre yaptıysa 10 bin bisiklet. Önümüzdeki dört yıl içinde bir milyon bisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında böyle bir projeyi, bu yürüyüşler, bu sporlar, bisiklete binmeler, yüzmeler yani herkes esasında kültürüne bunu koyduğunda bahane arıyorsak buluruz. Çare arıyorsak onu da buluruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem