Bakanlığa 929 personel alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Bakan Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının, hükümetin 2023 yılı hedeflerinden 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmede ''anahtar'' rolündeki bakanlıklardan biri olduğunu belirtti.  Bu doğrultuda hede

Bakanlığa 929 personel alınacak
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Bakan Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığının, hükümetin 2023 yılı hedeflerinden 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmede ''anahtar'' rolündeki bakanlıklardan biri olduğunu belirtti. 
 
Bu doğrultuda hedeflerinin Türkiye'yi, ticaretin en kolay yapıldığı ülke haline getirmek ve formaliteleri asgariye indirmek olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Bakanlık olarak geliştirdiğimiz projelerle insanımızın refahına, yaşam kalitesine doğrudan katkı yapıyoruz. Gümrüklerden giren ve çıkan her eşya, her araç, her yolcu ekonomimizin sağlıklı işleyişine dair bir göstergedir" ifadelerini kullandı.
 
Yazıcı, personel politikasının da bu hedefleri gerçekleştirmede önemli bir yer tuttuğunu, ticaret erbabının işlerini kolaylaştıran, iyi iletişim kuran, bürokratik işlemlerle vatandaşları bekletmeyen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, kanunlar ve etik kurallardan ödün vermeyen, rüşvete ve yasa dışı ticarete asla göz yummayan bir personel anlayışları olduğunu vurguladı. Yazıcı, rüşvet verenin de alanın da bu tür işlere göz yumanın da gözünün yaşına asla bakmayacaklarını defaatle söylediğini de ifade etti.
 
B grubu personel alımı olarak çeşitli unvanlarda 2011 yılında 1369, 2012 yılında 901, 2013 yılında 2 bin 992 olmak üzere toplam 5 bin 262 personel alımı yapıldığını anımsatan Yazıcı, şunları kaydetti:
 
"Bu yıl ayrıca 214 Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcısı, 6 AB Uzman Yardımcısı ve Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'nca alınacak 30 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısı olmak üzere toplam 250 personel alımı gerçekleştirilecektir. Bunlardan 30 Gümrük ve Ticaret Müfettiş Yardımcısının ilanı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, bugün 2013/2 B grubu ilanı ile çeşitli unvanlardan toplam 679 personel alımı gerçekleştirilecektir. Yani bakanlığımıza toplam 929 personel alımı gerçekleştirilecek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler