Bakanın donduğu an

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Adana'daki ziyaretinde özel Ekin Fen Okulları'nı da ziyaret etti. Öğrencilere, "Okullarda kıyafetin serbest bırakılması güzel oldu mu?" diye soran Bakan Dinçer'e, öğrenciler ‘ hayır' cevabı verdi.ÖĞRENCİLER BAKANA ‘HAYIR'

Bakanın donduğu an

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Adana'daki ziyaretinde özel Ekin Fen Okulları'nı da ziyaret etti. Öğrencilere, "Okullarda kıyafetin serbest bırakılması güzel oldu mu?" diye soran Bakan Dinçer'e, öğrenciler ‘ hayır' cevabı verdi.

ÖĞRENCİLER BAKANA ‘HAYIR' DEDİ
 
Bakan Dinçer, ziyaret ettiği özel Ekinfen Koleji'nde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Dinçer'in, etrafını saran öğrencilerle arasında ilginç sohbet de yaşandı. Bakan Dinçer, "Aramızda kalsın. Okullarda kıyafetin serbest bırakılması güzel oldu mu?" şeklindeki sorusuna öğrenciler hep bir ağızdan 'hayır' cevabını verdi. Bakan Dinçer bu cevap karşısında kısa süreli gülümseyerek şaşkınlık yaşadığı gözlendi.
 
KAMU-ÖZEL KAMPÜSLERİ YAPILACAK
 
Bakan Dinçer yaptığı konuşmada da, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ortalamalarında ilköğretimde özel sektörün payının yüzde 18'lerde, Türkiye'de bu oranın yüzde 6'lar altında kaldığını, orta öğretimde ise AB'de yüzde 11, Türkiye'de de yüzde 2 seviyelerinde olduğunu söyledi.
 
Bakan Dinçer, "Her İkisinin ortalamasına baktığımız zaman Türkiye'de özel sektörün toplam genel eğitim içindeki payı yüzde 3,5 gibi oldukça düşük bir orandadır. Bu yüzden biz özel sektörün eğitime girmesini arzu ediyoruz. Bu yaklaşım kaliteyi ve rekabetçi bir yapıyı beraberinde getirecek" dedi.
 
Bakan Dinçer, özel sektörün eğitime katkısını arttırmak için kamu-özel ortaklığıyla eğitim tesisleri inşa edeceklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem