Bakan'ın Diyarbakır sözleri doğru mu?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, "Diyarbakır'da bir daha maç oynatmam" gibi bir ifade kullandığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Bakan Kılıç'ın, İstanbul'da

Bakan'ın Diyarbakır sözleri doğru mu?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, "Diyarbakır'da bir daha maç oynatmam" gibi bir ifade kullandığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Bakan Kılıç'ın, İstanbul'da dün gerçekleşen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmada, "Diyarbakır’da bir daha maç oynatmam" ifadesini kullandığı yönünde haberlerin yer aldığı belirtildi.

Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Toplantıda sayın Bakan, Diyarbakır Atatürk Stadı’nın, Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, ağustos ayında yaptığı inceleme sonrası hazırladığı, 'Statta yıkılma tehlikesi var. 13 bin kapasiteli stada en fazla 4 bin 600 kişi alınabilir' şeklindeki teknik raporundan bahisle, yıkım tehlikesi olan o statta bir daha maç oynanmayabileceğini dile getirmiştir.

Kaldı ki Bakanlığımız tarafından yürütülen yeni stat projeleri kapsamında, Diyarbakır'a 33 bin seyirci kapasiteli modern bir stadın planlaması yapılmış, ihaleleri gerçekleştirilmiş ve çalışmalar başlamıştır. Yaklaşık 150 milyon TL'ye mal olacak bu stat projesinin 2016-2017 sezonunda hizmete girmesi planlanmaktadır.

Ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yıkılacak olmasından dolayı zaten Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçlarını Bakanlığımız tarafından kendilerine tahsis edilmiş 3 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Tesisleri'nde oynamaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler