Bakan’dan ’Volkswagen’ açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının bu akşam itibari ile Türkiye'de durdurulacağını açıkladı.Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV kanalında canlı yayına katıldı. Bakan Işık, Volkswagen'in bu akşam itibar

Bakan’dan ’Volkswagen’ açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Volkswagen'in sorunlu dizel araçlarının bu akşam itibari ile Türkiye'de durdurulacağını açıkladı.

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV kanalında canlı yayına katıldı. Bakan Işık, Volkswagen'in bu akşam itibariyle Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını gönüllü olarak durduracağını açıkladı. Emisyon değerleri noktasındaki hassasiyetlerini sürdürdüklerini belirten Bakan Işık, askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacağını söyledi.

Şu anda Volkwagen'in Türkiye'de EA189-EU5 tipinde iki araçları olduğunu söyleyen Bakan Işık, belki ilk defa bir bilgiyi de sizin aracılığınızla paylaşacağını söyleyerek "Bunların satışını da bu akşam itibariyle durduracak. Bu gönüllü bir durdurma. Askıya alacak satışı ve bu teknik güncellemeler yapıldıktan sonra tekrar satışa sunacak. Bu noktada ben firmamızın duyarlılığına teşekkür ediyorum. Bu noktayı yakınen takip ediyoruz. Bir taraftan emisyon noktasındaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu noktada firmanın hassasiyeti önemli. Bu akşam itibariyle dediğim gibi Jetta ve Caddy'de 1.6 dizel motor satışı firmanın askıya aldığını belki sizlerin aracılığıyla kamu oyuyla da paylaşmış oldum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler