Bakan'dan TRT'ye tepki!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Yakın Doğu Üniversitesi'nde düzenlenen ''Türk Edebiyatı Kıbrıs'ta'' etkinliğinin kapanış törenine katılan Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.Kültür ve Turizm Baka

Bakan'dan TRT'ye tepki!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından Yakın Doğu Üniversitesi'nde düzenlenen ''Türk Edebiyatı Kıbrıs'ta'' etkinliğinin kapanış törenine katılan Günay, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mehmet Ali Ağca'nın TRT'de bir programa katılması ve kitabının tanıtımının yapılmasını değerlendirirken, ''Şiddetle eleştiriyorum. Mehmet Ali Ağca, Türkiye'nin yüzünü çeşitli olaylarda kızartmış bulunan bir insandır. TRT gibi bir özerk devlet kurumuna, bir yayına konuk edilmesi de kitabının tanıtımına, bu yayının vesile yapılması katiyen bağışlamayacağım bir davranıştır. Bunun sorumluları hakkında Türkiye'ye döndüğüm zaman takibat isteyeceğim'' dedi.

''Takibatın TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile mi ilgili olacağı'' sorusuna ise Günay, ''Bu programın sorumlusu kimse'' yanıtını verdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DESTEK VERMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağca'nın çıktığı program için şunları söylemişti: “Bunu devlet kanalı özel kanal diye niye ayırıyorsunuz? Bak demin siz basın özgürlüğünden bahsediyordunuz. Devletin kanalı, devletçilik.. Siz hala devletçiliği savunuyor musunuz? Devletçilik artık çok gerilerde kaldı. Bu konuda özgürlükler öne çıktı. Rahat hareket edilecek. Bu kanallarda da artık bu konular konuşabilecek, tartışılabilecek”

Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdi İpekçi’nin katili olan ve Vatikan’da Papa 2. Jean Paul’e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca, 9 Kasım'da TRT Haber’de yayınlanan Kozmik Oda programına çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem