Bakan'dan son Soma açıklaması!

Bakan Taner Yıldız; 'Tehlikeli olmayan ve arama faaliyetlerinin devam etmediği bölümlere savcılık ve bilirkişi girdi. Bunun içerisinde 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır' dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da facia

Bakan'dan son Soma açıklaması!

Bakan Taner Yıldız; 'Tehlikeli olmayan ve arama faaliyetlerinin devam etmediği bölümlere savcılık ve bilirkişi girdi. Bunun içerisinde 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da facianın meydana geldiği maden ile ilgili basın toplantısı yaptı. Açıklamasında 485 işçinin madenden kurtarıldığını, 284 işçinin hayatını kaybettiğini belirten Yıldız, 17-18 işçiyi de kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Yıldız ayrıca, savcılığın ve bilirkişi heyetinin de madende tehlikenin olmadığı ve kurtarma çalışmalarının devam etmediği bölümlere girdiğini kaydetti.

Bakan Taner Yıldız, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı; "485 işçi kardeşimiz bir şekliyle sağ olarak çıktıklar. 284 işçi kardeşimiz de hayatlarını kaybetti. 282 işçimiz ailelerine teslim edildi. En son bir DNA raporu daha geldi. 1 işçimiz daha ailesine teslim ediliyor. Şu ana kadar 284 işçimizden 1 işçimiz ailesine teslim edilmemiş olarak bu saati tamamlıyoruz. İçeride daha yüzlerce işçi bulunduğu haberini kati bir dille de yalanlıyorum. Kaza öncesinde özel sektörün verdiği puantajda, 787 işçiyle bu kaza öncesinde böyle bir rakamla başlamıştık. Buradan 485 işçimiz kurtuldular ve kurtarıldılar. 284 işçimiz hayatını kaybetti. Geriye 18 işçimiz kalıyor. 18 ya da 17 olabilir dememin gerekçesini açıklayacağım. 3 işçimiz ağır olmamakla birlikte şu anda hastanede bulunmaktadır. AFAD'ın web sitesinde hayatını kaybeden işçilerimizin isim ve doğdukları yerler yayımlanıyor.

Tehlikeli olmayan ve arama faaliyetlerinin devam etmediği bölümlere savcılığın ve bilirkişinin girdiğini belirten Taner Yıldız; 'Bunun içerisinde 3 iş müfettişi, 4 bilirkişi, 2 de savcı bulunmaktadır. Ocağın her tarafında bulunmamak kaydıyla böyle bir işlem..."

BAKAN FARUK ÇELİK SOMA'DA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'da yaşanan maden faciasının ardından ilk kez bölgede basın mensuplarının karşısına çıktı.

Çelik'in Soma'ya gitmemesi eleştirilmiş, Bakan Çelik ise eleştiriler üzerine hastalığı gerekçesiyle Soma'ya gidemediğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler