Bakan'dan müteahhitlere ilginç uyarı

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van ve Erciş'in köylerinde depremde yıkılan evlerini, Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapanların konutları gezdi.Alaköy'deki ziyareti sırasında evlerde gördüğü eksiklikler nedeniyle bir müteahhiti uyaran

Bakan'dan müteahhitlere ilginç uyarı

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van ve Erciş'in köylerinde depremde yıkılan evlerini, Evini Yapana Yardım (EYY) metoduyla yapanların konutları gezdi.

Alaköy'deki ziyareti sırasında evlerde gördüğü eksiklikler nedeniyle bir müteahhiti uyaran Bayraktar, "Bu evler sizin namusunuzdur. Artık zarar etsen de yapacaksın" dedi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak ve Kentsel Dönüşüm toplantısına katılmak üzere bugün Van'a geldi. Geçen yıl meydana gelen depremlerde Van ve Erciş İlçesi'ne bağlı 192 köyde ağır hasar alan evler için hazırlanan EYY sistemiyle yapılan evleri gezdi. Van'ın Kurubaş ve Gedikbulak köylerinde incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, köylülerin sıkıntılarını da dinledi. Yapılan evlerin modellerini çok beğendiğini belirten Bakan Bayraktar, bu model ile daha çok ev yapılması gerektiğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletip ödenek isteyeceklerini söyledi.

 

MÜTEAHHİTE UYARI

 

Bakan Bayraktar daha sonra karayolu ile merkeze bağlı Alaköy'e geçti. Burada da EYY modeliyle yapılan konutları gezdi. Halen inşaat halinde bulunan bir konuta giren Bakan Bayraktar, gördüğü eksiklikler konusunda burada bulunan müteahhite 'işini sağlam yapması' konusunda uyarıda bulundu. Müteahhite, bu evlerin artık namus meselesi olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar şöyle dedi: "Gençsin, gerekirse burada yatıp kalkacaksın. Burayı fiyat kırarak aldın ama, kırdım diye burayı kötü yapmayacaksın. Kendin kırdın kendin aldın. Şimdi sen burayı kendi namusun gibi bu işi yapacaksın. Şimdi bu işi güzel yaparsan vatandaş da kazanacak devlet de kazanacak. Mühendissin, vatanperver birisin, senin sorumlulukların fazla. Yapacaksın edeceksin, zarar da etsen artık yapacaksın. Bura artık namus meselesidir."

 

 ÇOCUKLARA 50'ŞER LİRA HARÇLIK

 

Van gezisini köylerde sürdüren Bakan Bayraktar, gördüğü çocukları yanına çağırarak hal hatır sordu. Bakan Bayraktar konuştuğu çocuklara 50'şer lira harçlık dağıttı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem