Bakan'dan iki dile sert çıkış!

AKP cephesinde, demokratik özerklik ve iki dil tartışmaları konusunda ikinci açıklama İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan geldi. Ömer Çelik'in 'İki dil siyasi suikast olur' sözlerinin ardından Beşir Atalay, 'İki dil uygulamasının pratikte hiç bir geçerliliği

Bakan'dan iki dile sert çıkış!

AKP cephesinde, demokratik özerklik ve iki dil tartışmaları konusunda ikinci açıklama İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan geldi.

Ömer Çelik'in 'İki dil siyasi suikast olur' sözlerinin ardından Beşir Atalay, 'İki dil uygulamasının pratikte hiç bir geçerliliği yok sadece propoganda.' diye konuştu

AMAÇ SİYASİ PROPOGANDA

Atalay, 'Bunlar propoganda amaçlı siyasi çıkışlar. Türkiye'nin resmi dili Türkçe'dir. Bugün herkes dilini öğrenip konuşabiliyor. Herkes kendi dilinde siyasi propoganda yapabiliyor. İki dil uygulamasının pratikte hiç bir geçerliliği yok sadece propoganda. Kendileri de bu açıklamaların ne anlama geldiğini bilmiyor.

3 ŞEY TARTIŞILAMAZ

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi Ak Parti'nin projesi zaten. Açık açık ne istediğini söylesinler. Türkiye'nin üniter yapı, resmi dil, bayrak konusunda tartışmalara gerek yok.' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler