Bakan Yıldız'dan yabancı basına gönderme!

Gezi olaylarının yıl dönümünde uluslararası haber ajanslarının gösterdiği tutumunu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bir uluslararası ajansın temsilcisine merkezden soruyorlar, ‘Türkiye’de hayati tehliken var mı’ diye. Biz bu t

Bakan Yıldız'dan yabancı basına gönderme!

Gezi olaylarının yıl dönümünde uluslararası haber ajanslarının gösterdiği tutumunu değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bir uluslararası ajansın temsilcisine merkezden soruyorlar, ‘Türkiye’de hayati tehliken var mı’ diye. Biz bu toplantıyı Londra’da yapmıyoruz, İstanbul’da yapıyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi Geleneksel 7.Brunch etkinliğine katıldı. Etkinliğe, Bakan Taner Yıldız’ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri İli Yardım Derneği İstanbul Şubesi Kayseri Av. Ören Alımışyedioğlu Tarhanlı, Kayserili milletvekilleri ve Kayserili iş adamları katıldı. Programda Bakan Yıldız’a Som altından üretilmiş bir tabak hediye edildi.

“TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ ENGELLİYORLAR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, programda yaptığı konuşmada, Gezi olaylarının yıl dönümünde yaşananlara değindi. Bakan Taner Yıldız, Türkiye’nin büyümesine engel olunduğunu belirterek, “Türkiye’de ki huzur ortamının büyümenin önüne sürekli engeller konmaya çalışılıyor. Uluslararası haber ajanslarını izleyin Türkiye’deki dünü çok daha farklı olduğunu görürsünüz. Adı ister Gezi Parkı olsun isterse başka gerekçeyle bu ahengi bozmak için gayret gösterenler karşılarında teröre dökme kaydıyla bir anlayış bulmayacaklar. Bu doğru bir şey değil. Bunun adı ancak zafiyet olur. Türkiye’nin büyümesi adına her birimizin gayret etmesi gerekiyor. Bakın her şeyin istismarına karşıyız” dedi.

“BU TOPLANTIYI LONDRA’DA DEĞİL İSTANBUL’DA YAPIYORUZ”

Uluslararası haber ajanslarının Türkiye’de yaşanan olayları farklı şekilde yansıttıklarını söyleyen Bakan Yıldız, “Bugün demokrasinin, özgürlüğün ihmal edildiği bir ortam oluşturulmaya çalışılıyor. Bu süre içerisinde bizler müsaade etseydik, Libya, Mısır, Ukrayna, Suriye ve Irak bunların bölgemizde olması bir tesadüf değil. Türkiye’nin de istenmeden bu kavrana katıldığını düşünün bu bölgenin bu kadar güçlü bir ülkeyle ne hale gelebileceğini çok açık ortaya koyar. Bir konunun haber olmasıyla haber niteliği taşıması ayrı bir şeydir. Bir uluslararası ajansın temsilcisine merkezden soruyorlar, ‘nasıl orada yaşayabilecek bir durumun var mı, hayati tehliken var mı’ diye. Biz bu toplantıyı Londra’da yapmıyoruz, İstanbul’da yapıyoruz. Yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz bir ortamda yapmadıklarımızı savunma noktasına gelmeyelim. Türkiye bunu hak etmez” şeklinde konuştu.

British Petrol’den doğalgazda en büyük hisseye sahip olduklarının müjdesini veren Bakan Yıldız, “Sevinesiniz diye diyorum, önceki gün Başbakanımızla birlikte bir antlaşmaya imza koyduk. 486 kilometrelik bir alanda bütün petrol hisselerine ortaklığımız British Petrol’den sonra en büyük miktara ulaştı. Yüzde 19’luk hisseye ulaştı. Sadece yüzde 10’luk hisse için 1 milyar 450 bin dolar para verdik. Türkiye’nin ihtiyacı olan doğalgazın yüzde 12’sini kendi malımızdan elde edeceğiz. Bu bir gerçekse basının bunu da aynı oranda yansıtması lazım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler