Bakan Yıldız elektrik ve doğalgaza zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin ve Endonezya ziyaretlerine eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Ağustos ayında da zam yapılmayacağını, Temmuz ayı fiyatlarının Ağustos'ta da geçerli olacağını

Bakan Yıldız elektrik ve doğalgaza zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin ve Endonezya ziyaretlerine eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına Ağustos ayında da zam yapılmayacağını, Temmuz ayı fiyatlarının Ağustos'ta da geçerli olacağını söyledi.

Doğalgazı düşük fiyatla sattıklarını da ifade eden Bakan Yıldız, döviz fiyatları ve paritedeki farkın Rusya'dan alınan yüzde 10,25 oranındaki indirimden çok daha fazla olduğunu belirterek, doğalgazı döviz olarak alıp türk lirası olarak sattıklarını ve arada yüzde 20 civarında bir fark olduğunu söyledi. Yüzde 7-8 civarındaki farkı vatandaşa zam olarak yansıtmamayı düşündüklerini de belirten Bakan Yıldız, herhangi bir zam ön görmediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler