Bakan Yazıcı: Sıradan eylem değil

 Bakan Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye ile Türkiye arasında sürdürülen ticari faaliyetin bugün akşam ya da yarın başlayacağını açıkladı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel

Bakan Yazıcı: Sıradan eylem değil

 Bakan Yazıcı, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye ile Türkiye arasında sürdürülen ticari faaliyetin bugün akşam ya da yarın başlayacağını açıkladı.Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

 Sınır kapısında Cumhuriyet Savcılığı ve emniyet görevlilerinin araştırma ve incelemelerini tamamladığını ve bakanlık görevlilerinin hasarla ilgili çalışmalara başladığını belirten Yazıcı, hasar tespit ve onarım çalışmalarının bugün akşama kadar tamamlanabileceğini söyledi.
 
Bakan Yazıcı, ''Suriye halkı ile Türkiye tüccarları arasında sürdürülmekte olan ticari aktivite sanırım bugün akşam veya yarın sabah başlar'' dedi.
 
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki kayıt işlemlerinin Türkiye'ye giriş kısmında yapılacağını vurgulayan Yazıcı, bu bölümdeki elektronik aygıtların aktif olarak çalıştığına işaret etti.
 
Mobil x-ray cihazından vazgeçildi
 
Hayati Yazıcı, sınır kapısına gönderilmesi planlanan mobil x-ray cihazından vazgeçtiklerini de ifade ederek, ''Oraya tamamen patlayıcı madde ve x-ray'in de işlevini görecek seyyar araç içerisinde, elektronik aygıtlarla donatılmış bir aracımız var İskenderun'da onu kaydırdık. Önemli bir araç, yanından geçen bütün araçların içinde var olanların DNA'sını çeken bir aygıt, onu orada çalıştıracağız. Güvenlik önemli bir konu, bu kadar aktivitenin olduğu yerde her zaman güvenlik ön plandadır, bu hassasiyetimizi sürdürürüz'' diye konuştu.
 
Bir gazetecinin saldırının hedefinde Suriye Ulusal Konsey Başkanı'nın olduğu yönünde iddialar bulunduğunu anımsatması üzerine Yazıcı, ''Çeşitli olasılıklar olabilir, bilemiyorum hedefi ama Türkiye'nin güvenliğine, Türkiye'nin duruşuna ve Türkiye'nin aktivitelerini baltalamaya yönelik bir eylem, sıradan bir eylem olmadığı açık'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Yazıcı, ''saldırganlardan birinin kırmızı kazaklı olduğu'' yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine  ''Eşgalleri belirlenen kişiler aranmaya devam ediliyor, 3 kişinin olduğunu biz de görüntülerden gördük. Kazağı tam seçilemiyordu ama daha sonra belki başka araçlarla izleyip elbisenin rengine de ulaşmış olabilirler'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem