Bakan Türkiye'nin hedefini açıkladı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2023 yılında 2 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip durumda olması için çalıştıklarını söyledi. Amasya Üniversitesi’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 vizyonu

Bakan Türkiye'nin hedefini açıkladı!
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin 2023 yılında 2 trilyon dolarlık bir ekonomiye sahip durumda olması için çalıştıklarını söyledi.
 
Amasya Üniversitesi’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 2023 vizyonu hedeflerini değerlendiren Bakan Yılmaz, “2 trilyon dolarlık bir ekonomimiz olsun istiyoruz. Geçen yıl itibariyle 820 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştık. Buradan 2 trilyon dolara gidelim istiyoruz.
 
Geçen yıl itibariyle 151,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Bunu 500 milyar dolara çıkaralım istiyoruz. Geçmişte enflasyon, faizler çok yüksek mertebelerdeydi bunları tek haneli rakamlara kadar düşürdük. 2023’te düşük tek haneli rakamlara inmek istiyoruz. İşsizliği yine bu küresel krize rağmen düşürebilen ender ülkelerden biri oldu Türkiye. Bu rakamları da yine yüzde 5’lere doğru indirmek istiyoruz” diye konuştu.
 
Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi ek binası, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Makine ve Otomotiv laboratuvarının açılışı ile rektörlük binası ve yarı olimpik yüzme havuzumuzun temelinin atıldığı törende beraberinde Vali İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ve Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Rektör Prof. Dr. Metin Orbay’ın da katılımıyla kurdele kesen Yılmaz’a semaver hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler