Bakan Şimşek'ten vergi müjdesi!

 Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağı'nın hazır olduğunu belirterek, 'Yarın Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında taslağı sunacağız' dedi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , uzun süredir çalışmaları süren yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağı

Bakan Şimşek'ten vergi müjdesi!

 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağı'nın hazır olduğunu belirterek, 'Yarın Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında taslağı sunacağız' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek , uzun süredir çalışmaları süren yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağı'nın hazır olduğunu bildirdi.

Taslağın yarın yapılacak EKK toplantısında sunulacağını belirten Şimşek, taslakla ilgili şu bilgileri verdi:

'Gelir ve kurumlar vergi si kanunlarını birleştiriyoruz. Bu çerçevede biz, 250 maddelik bir kanunu yaklaşık 100 maddenin altına indiriyoruz... Önemli bir konu, istisnaları daraltacağız. Örnek olarak vereyim, diyelim ki futbolcular çok iyi para kazanıyorlar Süper Lig'de. Onların vergi oranı yüzde 15, örnek olarak diyorum. Ama siz diyelim ki bir şirkette üst düzey yöneticisiniz, siz de iyi maaş alıyorsunuz, sizin vergi oranınız yüzde 35'e kadar çıkıyor. Bu tür muafiyetler var. Bunların hepsini gözden geçiriyoruz. Yani 8-10 sayfayı kapsayan muafiyet ve istisnalar var. Bundan sonra yani halen vergi ödemeyen bazı kesimler veya az ödeyen bazı kesimlerin, artık normal vergi oranlarına tabi olma ihtimalleri yüksek.'

Bakan Şimşek, düzenleme ile yeni vergi getirilmeyeceğini, vergi oranlarıyla oynanmayacağını da vurguladı.

Mükellef sayısı artacak

Şimşek, 'Tabii ki burada girişimcik, yatırımlar, tarımsal üretim ve istihdam başta olmak üzere ekonomiyi teşvik edecek yaklaşımlar üzerine gideceğiz. Cari açığı azaltmaya yönelik bir çaba olarak enerji tasarrufu teşvik edilecek' dedi.

Bir yandan mevzuatın sadeleştirileceğini ve öngörülebilirliğinin artırılacağını, bir yandan da idarenin, yani maliyenin elinin de güçlendirileceğini anlatan Şimşek, 'Genel çerçeve şu, vergi tabanını genişleteceğiz. Bu önemli bir konu. Beyanname veren mükellef sayısını artıracağız. Muafiyet ve istisnalara ilişkin çok ciddi bir çalışmamız söz konusu' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem