Bakan Şimşek’ten bütçe değerlendirmesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 Yılı Ocak Ayı Bütçe’sini değerlendirdi. Bakan Şimşek, “İki önemli seçimin gerçekleştiği ve ekonominin nispeten daha yavaş büyüdüğü 2014 yılında da bütçe hedefinin oldukça üzerinde bir performans gösterdik” dedi.Maliye Bak

Bakan Şimşek’ten bütçe değerlendirmesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 Yılı Ocak Ayı Bütçe’sini değerlendirdi. Bakan Şimşek, “İki önemli seçimin gerçekleştiği ve ekonominin nispeten daha yavaş büyüdüğü 2014 yılında da bütçe hedefinin oldukça üzerinde bir performans gösterdik” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 Yılı Ocak Ayı Bütçe’sini değerlendirdi. Bakan Şimşek’in yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2015 yılı Ocak ayında merkezi yönetim bütçesi 3,8 milyar TL fazla verirken faiz dışı fazla 8,8 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

Bu gerçekleşmeler 2015 yılı için öngördüğümüz 21,0 milyar TL bütçe açığı ve 33,0 milyar TL faiz dışı fazla hedefleri ile uyumludur.

Son dönemde finansal piyasalardaki dalgalanmaya bağlı olarak ekonomik aktivite bir miktar olumsuz etkilense de bunun Ocak ayı bütçe gelirlerine yansıması sınırlı olmuştur.2015 yılı Ocak ayında vergi gelirleri bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 6,6 artarak 34,9 milyar TL’ye ulaşmıştır.

Sonuç olarak AK Parti Hükümetlerinin önceki dönemlerinde olduğu gibi maliye politikasındaki ihtiyatlı duruşumuzu bu yıl da sürdüreceğiz. İki önemli seçimin gerçekleştiği ve ekonominin nispeten daha yavaş büyüdüğü 2014 yılında da bütçe hedefinin oldukça üzerinde bir performans gösterdik".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler