Bakan Şimsek zorunlu eğitim dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız" dedi.Bakan Şimşek, yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek, ileriki zamanlarda zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracaklarını söyledi.Şimşek, "Çocuklarımızın, Ankara'

Bakan Şimsek zorunlu eğitim dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız" dedi.

Bakan Şimşek, yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekerek, ileriki zamanlarda zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracaklarını söyledi.

Şimşek, "Çocuklarımızın, Ankara'da veya Londra'da herhangi bir merkezde var olan eğitime ilişkin materyallere, yani malzemelere, bilgiye rahat bir şekilde ulaşması lazım. Ama şimdi biz bir adım daha ileri gidiyoruz. Karatahta yerine, beyaz elektronik tahtalar kullanacağız. Bu elektronik tahtalarla bilgisayar iletişimi halinde olacak. Yani bizim

öğrencimizin kendi sırasında önünde bilgisayar olacak. O tahtada işlenen bütün konular olduğu gibi, o sıradaki bilgisayara da aktarılabilecek. Yani bir USB diskle tüm konuları yükleyebilecek. Dünyadaki en modern, en iyi teknolojileri bizim okullarda da kullanabileceğiz.

Çocuklarımız okusun. Biz inşallah önümüzdeki dönemlerde zorunlu eğitimi 8 yıldan 13 yıla çıkaracağız" diye devam eden Şimşek, "Anaokuluyla beraber bir insanımızın en az 13 okuması lazım. Batının en gelişmiş ülkeleri Avrupa ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinde zorunla eğitim 11-12 yıl civarındadır. Biz mutlaka 13 yıla çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli imkanları seferber edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem