Bakan Şimşek umut verdi...

Geçen yılın ocak ayında 1.9 milyar lira olan bütçe fazlası bu yıl 3.8 milyar liraya yükseldi.Şimşek, "Rakamlar 21 milyar lira bütçe açığı ve 33 milyar lira FDF hedefiyle uyumlu" dedi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayında 3.8 milyar lira fazla ve 8.8 mi

Bakan Şimşek umut verdi...

Geçen yılın ocak ayında 1.9 milyar lira olan bütçe fazlası bu yıl 3.8 milyar liraya yükseldi.Şimşek, "Rakamlar 21 milyar lira bütçe açığı ve 33 milyar lira FDF hedefiyle uyumlu" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayında 3.8 milyar lira fazla ve 8.8 milyar lira faiz dışı fazla (FDF) veren bütçede sonuçların 2015 yılı hedefleriyle uyumlu olduğunu söyledi. Geçen yıl ocakta bütçe 1.9 milyar lira fazla vermiş, FDF ise 6.9 milyar lira olmuştu. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ocakta bütçe gelirleri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5.8 artarak 40.1 milyar lira olurken, giderler ise binde 9 artarak 36.3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Şimşek, bütçe sonuçlarını değerlendirmek için yaptığı açıklamada, "Bu gerçekleşmeler 2015 yılı için öngördüğümüz 21 milyar lira bütçe açığı ve 33 milyar lira FDF hedefleri ile uyumludur" dedi.

YANSIMASI SINIRLI OLDU

"Son dönemde finansal piyasalardaki dalgalanmaya bağlı olarak ekonomik aktivite bir miktar olumsuz etkilense de bunun Ocak ayı bütçe gelirlerine yansıması sınırlı olmuştur" diyen Şimşek, bu yıl Ocak ayında vergi gelirlerinin bir önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 6.6 artarak 34.9 milyar liraya ulaştığını vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem