Bakan Şahin: Bin 78 polise ceza verildi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2005-2012 arasında zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçundan bin 78 polis hakkında ceza uygulandığını bildirdi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdri

Bakan Şahin: Bin 78 polise ceza verildi

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2005-2012 arasında zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçundan bin 78 polis hakkında ceza uygulandığını bildirdi.

 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polisin zor kullanma yetkisinin kanunlar ile düzenlendiğini hatırlatarak, bu yetkinin ikaz, bedeni kuvvet kullanma, maddi güç kullanma ve silah kullanma aşamalarından oluştuğunu belirtti.
 
Şahin, zor kullanma yetkisi kapsamında maddi güç olarak; cop, kelepçe, basınçlı su, polis köpeği, at ve gaz gibi unsurlar kullanıldığını kaydederek, polis meslek yüksekokullarında ve polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerinde, insan hakları ve uygulamaları dersinde; insan hak ve özgürlükleri ile ilgili genel kavramlar, insan haklarının tarihsel gelişimi, temel hak ve özgürlükler, Türkiye'deki bazı insan hakları kurum ve kuruluşları, insan haklarının evrensel boyutları, Avrupa'da insan haklarının korunması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Polis, polisin yetkileri sınırına giren insan hakları, yakalama, arama ve el koyma" konu başlıklarında eğitimler verildiğini bildirdi.
 
2005-2012 yılları arasında zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması suçundan bin 78 personel hakkında ''12 ay uzun süreli durdurma'' cezası uygulandığını belirten Şahin, 2002-2012 yılları arasında 4 personelin ''meslekten çıkarma'' cezasıyla cezalandırıldığını açıkladı.
 
Notlara müdahale yok
Bakan Şahin, Polis Akademisi'nde idarenin notlara herhangi bir müdahalesinin olmadığını belirterek, ''İdare kararı ile derslerden başarılı sayılan öğrenci bulunmuyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem