Bakan nasıl gaza geldiğini anlattı !

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mavi Tünel inşaatının bitim süresindeki heyecanını bu sözlerle anlattı.Konya’nın Bozkır ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, nüfusun az olduğunu söyleyen esnafa 5 çocuk önerisinde bulundu. Eroğl

Bakan nasıl gaza geldiğini anlattı !

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mavi Tünel inşaatının bitim süresindeki heyecanını bu sözlerle anlattı.

Konya’nın Bozkır ilçesine gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, nüfusun az olduğunu söyleyen esnafa 5 çocuk önerisinde bulundu. 

Eroğlu, esnafın yanından ayrılırken de “5 sözünü unutma, yengeme de selam söyle” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluşan 15 tesisin toplu temel atma törenine katılmak için geldiği Konya’nın Bozkır ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafın ilçe nüfusunun da az olduğunu söylemesi üzerine, ”Başbakanımız 3 çocuk diyor, ama biz 5 çocuk diyeceğiz” dedi. Kaç çocuğu olduğunu sorduğu esnafın, 2 çocuğu olduğunu söylemesi üzerine, “Olmadı 5 diyeceğiz” dedi.

Eroğlu, esnafın yanından ayrılırken de yine, “5 sözünü unutma, yengeme de selam söyle” diye konuştu.

 

GAZA GELDİM AMA

Eroğlu, temel atma töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 4 Haziran 2010’daki Konya gezisinde, kendisinin Mavi Tünel inşaatının bitim süresini heyecanla 1 yıl önceye aldığını hatırlatarak şunları söyledi: “17 Aralık 2011 tarihinde Şeb-i Arus gününde bunu açacağız demiştik. Kendim bir bakıma gaza geldim. Ama o gün açamadık. 69 saat 1 dakika gecikme ile bazı aksilikler oldu. Ama tüneli deldik geçtik.

Şimdi Bağbaşı barajı da bitti. 1 Temmuz itibariyle su tutmaya başlayacağız. Daha sonra tünelden Konya ovasına kadar aktaracağız.”

 

AFYON KAYMAĞI GİBİ

Bölünmüş yollarla ilgili açıklama yaparken bir anısını anlatan Eroğlu, DSİ Genel müdürlüğü yaptığı dönemde arıtma tesisin yer seçimi için tek şeritli yoldan giderken, şoförün uyuyarak kaza atlattıklarını ve son anda ölümden kurtulduklarını söyledi.

Eroğlu, şimdiki yolları ‘Afyon kaymağı gibi yollar’ diye tarif etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem