Bakan Müezzinoğlu: “40 civarında ev boşaltıldı“

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 kişinin dumandan etkilendiğini, durumlarının iyi olduğunu ve tedbir amacıyla 40 civarında evin yangın sebebiyle boşaltıldığını açıkladı.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya'nın Çağrışan Köyüne gelerek yetkililerden

Bakan Müezzinoğlu: “40 civarında ev boşaltıldı“

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 kişinin dumandan etkilendiğini, durumlarının iyi olduğunu ve tedbir amacıyla 40 civarında evin yangın sebebiyle boşaltıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mudanya'nın Çağrışan Köyüne gelerek yetkililerden bilgiler aldı. Ardından basın mensuplarına açıklamalar bulunan Müezzinoğlu, "Bugün 17.30 sıralarında Göynüklü ve Gündoğdu köyleri arasında başlayan yangın poyrazın etkisiyle Çağrışan bölgesine sıçradı. O saatten bu yana yerdeki kuru otlar, ormanında kızıl çam olması sebebiyle kontrol altına alınamadı. Yangının ilk çıktığı andan itibaren 27 orman aracı, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul ve Bilecik'ten gelen 100'ü aşkın itfaiye aracıyla yangına müdahale edildi. Hava karardığından dolayı uçak ve helikopterlerden yararlanamadık. Hava aydınlanınca yararlanacağız" dedi.

"TEDBİR AMACIYLA 40 EV BOŞALTILDI"

Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Tedbir amacıyla 40 civarında ev boşaltıldı. Şuanda evlere yangın sıçramadı. Bütün yangın söndürme araçlarıyla her türlü mücadele yapılıyor. Ama poyraz, kızılçam ve kuru otlar şuanda yangını kontrol altına alınmasını engelliyor. Riskin büyümemesi için her türlü tedbir alındı. Yaralı her hangi vatandaşımız yok. 3 vatandaşımız dumandan etkilendi. Onların sağlık durumu iyi. Çıkış nedeniyle ilgili bir bilgi yok. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Olağanüstü bir kayıp olmadan inşallah yangını kontrol altına alırız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler