Bakan havada asılı kaldı

Van Abalı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, açılışını yaptığı ek telesiyejle zirveye çıkmaya çalışırken elektriklerin kesilmesiyle yaklaşık 10 dakika havada kaldı.ELEKTRİKLER KESİLDİVan'da temaslarını sürdüren Kalkın

Bakan havada asılı kaldı

Van Abalı Kayak Tesisleri'nde incelemelerde bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, açılışını yaptığı ek telesiyejle zirveye çıkmaya çalışırken elektriklerin kesilmesiyle yaklaşık 10 dakika havada kaldı.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Van'da temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu ve bakanlık bürokratlarıyla il merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Abalı Kayak Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Minik kayakçılarla sohbet eden Bakan Yılmaz ve beraberindekilere közde patates ikram edildi. Bakan Yılmaz, aynı anda 800 kişinin kayabileceği tesisin ek telesiyejinin açılışını yaptı. Yılmaz, Vali Karaloğlu ile bindiği telesiyejle zirveye çıkmaya çalışırken elektrik kesintisi meydana geldi. Jeneratörün devreye girmemesi üzerine Bakan Yılmaz ve Vali Karaloğlu yaklaşık 10 dakika boyunca kar yağışı altında havada kaldı.

Çalışanların müdahalesi sonucu jeneratörlerin devreye girmesiyle zirveye çıkan Yılmaz, telesiyejle tesisi havadan takip etti. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Yılmaz, elektriğin azizliğine uğrayarak bir süre havada kaldıklarını söyledi.

Abalı Kayak Tesisleri'nin hem Van'da yaşayanlar hem de dışarıdan gelenler için önemli bir turizm merkezi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Van'ın daha güzel bir turizm cazibe merkezi olması için çalışıyoruz. Kar bu bölge için bir nimettir. Bunun ekonomik değerlere dönüştürülmesi gerekir. Biz Bakanlık olarak cazibe merkezleri programları kapsamında bu tesisleri destekliyoruz. Ayrıca burada bir deprem yaşandı. Bu depremin psikolojisinin silinmesi için bu tesislerde sık sık etkinliklerin yapılması gerekir" dedi.

Yılmaz, minik kayakçılara eşofman takımı dağıttıktan sonra tesislerden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem