Bakan Davutoğlu gözdağı verdi !

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye’nin sınırları kimse tarafından ihlal edilemez. Ama birileri bu onurlu tavır karşısında bile Suriye rejiminin yanında aldı; hükümeti ve TSK’yı eleştirmeye kalktılar" dedi.Seçim çalışmalarının son gününü Tekirdağ’d

Bakan Davutoğlu gözdağı verdi !

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye’nin sınırları kimse tarafından ihlal edilemez. Ama birileri bu onurlu tavır karşısında bile Suriye rejiminin yanında aldı; hükümeti ve TSK’yı eleştirmeye kalktılar" dedi.

Seçim çalışmalarının son gününü Tekirdağ’da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 10 binden fazla partili tarafından karşılanarak miting düzenledi. ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde sahneye çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan’dan selam getirdiğini söyledi.

"’70 SENTE MUHTACIZ’ DİYEN BAŞBAKANLAR GÖRDÜ BU ÜLKE"

Son günlerde bazı ihanetlerle uğraştıklarını söyleyen Davutoğlu, "Devletin mahremine girmek isteyen ihanet odakları ile uğraşıyoruz" dedi. Gördüğü tablo karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Kapaklı tamamdır’ diyeceğini söyleyen Davutoğlu, "30 Mart Türkiye için bir kader günüdür. Torunlarınızın geleceğini ilgilendiren bir seçimdir. 12 yıl öncesini düşünün. Toplanamayan hükümetlerin Türkiye’si vardı. Bu ülkenin siyasetini dumura uğrattılar. Perde gerisinden siyaset üzerinde vesayetler vardı. Bu ülkeyi ekonomik krizlerden sonra IMF kapılarında beklettiler. ’70 sente muhtacız’ diyen başbakanlar gördü bu ülke. 100 milyon dolar için IMF memurlarının ağzına bakan hükümetler gördü bu ülke. Ve nihayet bir hükümet ve başbakan gördü ki IMF’ye bütün borcu kapattı" ifadelerini kullandı.

Borç alanın talimat da alacağını söyleyen Bakan Davutoğlu, "Ya Rab, bana bir feyzi kanaat ver ki, değil namerde merde dahi eyleme muhtaç. Bu ülkeyi namerde muhtaç eyleyenler utansın. Bir daha Türkiye’yi borç zilletine, namerde muhtaç olma zilletine boyun eğdirmeyeceğiz" diye konuştu.

"MOGADİŞU’YA ŞEFKAT İNDİ, İNSANLIK İNDİ"

Türkiye’nin dünyada en çok temsil edilen 6’ncı ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Al bayrağı, 221 merkezde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onuru olarak dalgalandırıyoruz. Aynı zamanda mazlum milletlere, masumlara yılda 3 milyar dolar yardım yapma kudretine ulaştı bu ülke. Somalililer ümitsizlik içindeydi. Küçücük bebekler açlıktan susuzluktan ölürken şöyle dediler; ‘tam bir karamsarlık içindeyken, birden semada 25 yıl tek bir uçağın inmediği Mogadişu Havaalanı’nın semalarında Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı göründü ve kaderimiz değişti. Merhamet indi Mogadişu’ya, şefkat indi, insanlık indi.’ Biz bundan sonra da mazlumların yanında duracağız” açıklamalarında bulundu.

"TÜRKİYE’NİN SINIRLARI KİMSE TARAFINDAN İHLAL EDİLEMEZ"

Artık mazlumları yalnız bırakmayacak kadar kudretli bir Türkiye’nin var olduğunu söyleyen Bakan Davutoğlu, "Öylesine bir ihanet içine girdiler ki, Suriye rejimi oradaki kardeşlerimizi katlederken Türkiye onlara kucağını açtı. Suriye rejimi daha sonra bizim sınırımızı ihlal etme cüretini gösterdi. Fakat Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gereken cevabı verdi. Şunu gösterdik. Türkiye’nin sınırları kimse tarafından ihlal edilemez. Ama birileri bu onurlu tavır karşısında bile Suriye rejiminin yanında aldı. Hükümeti ve TSK’yı eleştirmeye kalktılar. Bunlara yarın güçlü bir ders verin. Zalim Esed’in elini sıkanların karşısındayız deyin" ifadelerini kullandı.

"ONLAR HEP ZALİMLERİN YANINDA OLDULAR"

3 yıl içinde Avrupa Birliği’ne vizelerin tamamen kalkacağını ifade eden Bakan Davutoğlu, “Bosna Hersek’e 100 milyon euro yarım yaptık diye bizi eleştirdiler. Aliya İzzetbegoviç’i hepiniz hatırlarsınız. Büyük bir liderdi. Ölmeden bir hafta önce Başbakanımıza ‘Bosna Hersek size ve Türkiye’ye emanettir’ dedi. Biz orada verdiğimiz sözün gereğini yaptık. Boşnak kardeşlerimizin ev sahibi olması için bu yardımı yaptık. Birileri bu yardımı da eleştirdiler. Çünkü onlar hep zalimlerin yanında oldular. Mazlumun yanında olmadılar” dedi.

Konuşmasının sonunda AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Adayı Ömer Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel’e destek isteyen Bakan Davutoğlu, AK Partili Meclis Üyesi adayları ile birlikte halkı selamladı ve partililere çiçek attı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşması esnasında Kore Gazisi 82 yaşındaki Celal Yılmaz adlı vatandaş, "Başbakanıma selam söyle. Allah yardımcısı olsun" diye seslendi. Bakan Davutoğlu da “Merak etme amca, selamını Başbakanımıza ileteceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem