Bakan da uyardı: Kuvvetli yağış bekliyoruz !

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul başta olmak üzere bir çok kent için yağış uyarısında bulunarak, "Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz. İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilogr

Bakan da uyardı: Kuvvetli yağış bekliyoruz !

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul başta olmak üzere bir çok kent için yağış uyarısında bulunarak, "Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz. İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli, hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz" dedi.

Orman ve Su İşleri bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar'da bugün programına devam etti. Sabah saatlerinde partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada kent için 5 adet Kurban Bayramı yatırım müjdesini açıkladı. Bakan Eroğlu, toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon TL'yi bulan ve çoğunluğu taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve eğitim alanında yapılan yatırımların müjdesini AK Parti Milletvekilleri Halil Ürün, Ali Özkaya, Remziye Sıvacı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayları ile birlikte verdi. Afyonkarahisar'a verilen yatırım müjdelerinin resmi ve dini bayramlarda verilmeye devam edileceğini aktaran Bakan Eroğlu, 2007 yılında başlayan müjde geleneğinin 8 yıldır devam ettiğini ve kent için bu güne kadar 140 adet yatırım müjdesi verildiğini hatırlattı. Bakan Eroğlu, ayrıca kent için verilen yatırım müjdelerinin maliyetlerinin geçmişle kıyaslandığı zaman ise büyük projeler olduğunu anımsattı.

"YAĞIŞLARIN ÖZELLİKLE MARMARA BÖLGESİNDE KUVVETLİ OLMASI BEKLİYORUZ"

Yatırım müjdelerinin açıklandığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu bir gazetecinin, "yurt geneli için yapılan yağış uyarıları hakkında neler söyleyeceksiniz, Sonbahar artık iyiden iyiye hissedilecek mi?" sorusunu üzerine şu yanıtı verdi:

"Sonbahar artık geliyor, havalar soğumaya başladı. Bilhassa Marmara bölgesinde özelikle uyarılarımız oldu. Meteoroloji artık çok ileri teknolojiye sahip. Yani dünyanın en ileri teknolojilerini kurduk meteorolojiye. Dünya da ilk 7'ye giriyoruz meteoroloji olarak. Meteoroloji genel müdürlüğü de bana bağlı biliyorsunuz, daha önceden çok iptidai bir sistem vardı meteorolojide. Tahminler tutmuyordu, ama şuanda yüzde 90'nın üzerinde bir tahmine ulaştık. Dolayısı ile her hangi bir yerde sıkıntı olacağı zaman ikaz ediyoruz, böylece can ve mal kayıplarına karşı tedbirler alınıyor. Kaldı ki biz bütün Türkiye'de aşağı yuları bin 500'den fazla dereyi ıslah ettik. Hızlı bir dere ıslahı yaptık. Hatta dereleri artık estetik olarak yapın talimatı verdim. Özellikle hakikaten bazı bölgelerde takın ihtimali var. Özellikle Marmara Kuzey, İç Ege, Göller Bölgesi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz, şuanda metrekareye 50 kilograma kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, zaman zaman İstanbul'un bazı kesimlerinde çok kuvvetli hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz. Zaten biz bütün kurumları uyardık. Gerekli tedbirleri alıyorlar vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor."

Bakan Eroğlu'nun gazetecilerin sorularını yanıtlamasının ardından basın toplantısı sona erdi.

Bakan da uyardı: Kuvvetli yağış bekliyoruz !

Bakan da uyardı: Kuvvetli yağış bekliyoruz !

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler