Bakan çocuk gelinler dedi ve...

Şanlıurfa’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adıyaman’da 3 ay önce evlenen ve intihar eden 15 yaşındaki Yeter A.’nın ölümünün ardından başlatılan sürecin devam ettiğini belirterek, ailelere çocuk yaşta evlilik yapılmaması konusund

Bakan çocuk gelinler dedi ve...
Şanlıurfa’da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Adıyaman’da 3 ay önce evlenen ve intihar eden 15 yaşındaki Yeter A.’nın ölümünün ardından başlatılan sürecin devam ettiğini belirterek, ailelere çocuk yaşta evlilik yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
 
Havayolu ile Şanlıurfa’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret öncesinde anı defterini imzalayan Bakan İslam’a Vali Küçük tarafından fincan takımı hediye edildi. Vali Küçük'ün bölgedeki çalışmalar hakkında verdiği kısa brifingin ardından İslam, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adıyaman’da 3 ay önce evlenen ve tüfekle intihar eden Yeter A.’nın ölümünden sonraki sürecin sorulduğu İslam, “Adli sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. Maalesef şu andan itibaren bizim yapabileceğimiz pek fazla bir şey yok. Adli sürecin devam etmesi gerekiyor” dedi.
Tüm ülke genelindeki anne ve babalara da seslenen Bakan İslam, çocuklarını küçük yaşta evlendirmemeleri konusunda uyardı. Küçük yaşta çocuğa ‘evin kadını olma’ sorumluluğu yüklemenin vicdansızlık olduğunu belirten İslam, şöyle konuştu;
“Hem bölge halkına hem de tüm Türkiye’ye, şunu söylemek istiyorum. İnsanın reşit olduğu yaş 18. Biz 18 yaş altı tüm insanları çocuk kabul ediyoruz. Bu çocuklara seçme hakkını vermiyoruz. Yani kendisini kimin yöneteceğini bile seçemez durumdalar. Ama çocuklara anne olma, evin kadını olma, hayatı idare etme hükümlülüğü veriyoruz. Bu insafsızlık, vicdansızlık. Bunu yapmamamız lazım. Bu doğru değil, kanunen de yasaktır. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, böyle bir evlilik, yasal değildir, legal değildir, doğru değildir, pedagojik değildir. İnsani de değildir. Anne babalara sesleniyorum, evlatlarınızın canı bizler için önemli, istikbali bizler için önemli. Sokakta ip atlaması gereken çocuklar, okulda eğitim görmesi gereken çocuklar, koca evine gönderilmesin.”
Bakan İslam, valilik ziyaretinin ardından Karaköprü ilçesinde bulunan Cennet Çocuk Evi'ni ziyaret etti. Basına kapalı yapılan ziyaretin ardından İslam, Rabia Meydanı’nda sivil toplum kuruluşlarında kayıtlı ailelerin yetim çocukları ile birlikte iftar açtı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem