Bakan Çelik'ten taşeron açıklaması

 Faruk Çelik 'Önümüzdeki dönemde taşeron uygulamalarıyla ilgili yaşanan sorunları ortadan büyük ölçüde kaldıracak bir düzenlemeyi Meclis'in gündemine taşımış olacağız' dedi. Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak son dönemde birçok yasal düzen

Bakan Çelik'ten taşeron açıklaması

 Faruk Çelik 'Önümüzdeki dönemde taşeron uygulamalarıyla ilgili yaşanan sorunları ortadan büyük ölçüde kaldıracak bir düzenlemeyi Meclis'in gündemine taşımış olacağız' dedi.

 Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak son dönemde birçok yasal düzenlemeyi gerçekleştirdiklerini, ancak bunlardan 4'ünün büyük bir kesimi ilgilendiren temel düzenlemeler olduğunu  belirtti.

İntibak Yasası ile emeklilerle ilgili uzun yıllar beklenen bir düzenlemeyi yaptıklarını, İş Sağlığı Güvenliği Yasası ile endüstriyel ilişkilerde, çalışma hayatında beklenen, bugüne kadar olmayan müstakil bir yasayı çıkardıklarını kaydeden Çelik, sendikal mevzuat ile yine çalışma hayatında önemli, ihtilal ürünü bir yasayı ortadan kaldırdıklarını ve yeni bir sendika mevzuatı ortaya koyduklarını ifade etti.

Çelik, bunların yanı sıra kamu çalışanlarının toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçişiyle ilgili yasal düzenlemeyi yürürlüğe koyduklarını ve bu çerçevede kamu çalışanlarının toplu sözleşme sürecini geçen yıl ilk kez yaptıklarını ve gelecek yıllarda yapmaya devam etmesiyle ilgili yasal düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

''Bunlar büyük kesimleri ilgilendiren 4 temel düzenlemeydi. 11 milyon emeklimizi, 12 milyon çalışanımızı, 3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren, dikkate aldığınız zaman 30 milyon vatandaşımızın direkt ilgili olduğu, diğerlerinin de dolayılı olarak ilgili olduğu düzenlemeler. Önümüzdeki dönemde özellikle bu alt işveren dediğimiz taşeron uygulamalarıyla ilgili ki şu patlamalarda yani Kozlu olayında da bir kere daha gördük, orada alt işveren olmalı mı olmamalı mı konularını netleştirecek bu alt işveren, taşeron şirketler ve işçi çalışmalarıyla, haklarıyla ilgili yaşanan sorunları ortadan büyük ölçüde kaldıracak bir düzenlemeyi Meclisin gündemine taşımış olacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem