Bakan Çavuşoğlu: Kara operasyonu dahil...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin IŞİD’e tek başına kara operasyonu yapmayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbörg ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ikili kameraların karşısına ge

Bakan Çavuşoğlu: Kara operasyonu dahil...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin IŞİD’e tek başına kara operasyonu yapmayacağını açıkladı.
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbörg ile bakanlıkta bir araya geldi. Görüşmelerin ardından ikili kameraların karşısına geçti. Gündem beklendiği gibi IŞİD’di. IŞİD’e yönelik hava saldırısının yeterli olmayacağını söyleyen Çavuşoğlu, Esed rejimi sürdükçe bölgede zulmün devam edeceğini kaydetti. Çavuşoğlu, "Müttefiklerimizin hava saldırılarını desteklediğimiz açıkça söyledik. IŞİD ve terör örgütlerinin temizlenmesi için hava operasyonu yeterli değildir. Kara operasyonu dahil diğer opsiyonlar değerlendirmelidir. Özgür Suriye Ordusu desteklenmelidir" dedi.
 
Türkiye’ye sığınan mülteciler için 4 milyar doları aşan bir harcama yaptıklarını anlatan Bakan, "Türkiye’nin ömür boyu Birleşmiş Milletler gibi davranmasını beklemek de Türkiye’ye haksızlıktır" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulması teklifini de yineledi.
 

 

Yeni Sekreter Stoltenbörg ise, Türkiye’nin iyi bir müttefik olduğunu, Türkiye’yi desteklemeye her zaman devam edeceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem