Bakan Çağlayan'ı kızdıran hareket

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi"ne katıldı. BAKAN'I KIZDIRAN BAYRA

Bakan Çağlayan'ı kızdıran hareket
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Genç İş adamları Kongresi"ne katıldı.
 
BAKAN'I KIZDIRAN BAYRAK
 
Konuşmaların ardından MÜSİAD Başktanı Nail Olpak ve Gençlik Kurulu Başkanı Akbaş, bakanların adlarına 50'şer adet fidan dikildiğini belirten sertifikaları Bağış ve Çağlayan'a hediye olarak takdim ettiler. Bu sırada adı Bilal Lerari olduğu öğrenilen Cezayir vatandaşı bir kişi sahnede hediyesini alan Bakan Çağlayan'ın omuzlarına bir Cezayir bayrağı koymak istedi. Bu harekete sinirlenen Bakan Çağlayan, Lerari'nin omuzlarına koyduğu bayrağı kabul etmezken, Cezayirli vatandaş görevliler tarafından uzaklaştırıldı.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
 
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "İş dünyasında Rızk ve Risk ikilemi" konulu kongrenin açılışına Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan'ın yanı sıra başta MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal, İslam Kalkın Bankası Kalkınma Kurumu CEO'su Khaled Al Aboodi olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
 
"BAŞBAKAN'IN SELAMLARINI GETİRDİM"
 
Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Egemen Bağış, "Kongreye davetli olduğu halde katılamayan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirmiş olmaktan memnuniyet duyuyorum" diyerek başladı. Bakan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Pınarhisar'a çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek,"Bir zamanlar şiir okuduğu için ders kitaplarında olan bir şiiri okuduğu için hapsedildiği Pınarhisar'da o eski mahkum Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak vatandaşlarımızla kucaklaşıyor. Gönlünün sizlerle olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Gönlünün sizlerle çünkü MÜSİAD'ın kendisi bir iddianın meydan okumanın neticesidir"diye konuştu.
 
"MOLOTOFLU DEĞİL, MÜSİAD'LI GENÇLER GÖRMEK İSTİYORUZ"
 
Genç MÜSİAD ile önümüze daha iyi baktıkların belirten Bağış, "Daha aydınlık, müreffeh, şeffaf ve daha demokratik, hiç kimsenin hiçbir baskı altında olmadan kendi düşüncelerini rahatlıkla yaşatabilecekleri bir Türkiye'de farklılıkları zenginlik olarak gören bir Türkiye'de gerçekten emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüz çok açık. Biz molotoflu gençler değil, MÜSİAD'lı gençler görmek istiyoruz diyenleri saygıyla selamlıyorum"dedi.
 
"VİZE MUAFİYETİ SÜRECİNDE TÜRKİYE'Yİ YOKUŞA SÜRENLER YOKUŞTA KALDI"
 
Türkiye'nin farklı yarınlara doğru ilerlediğinin altını çizen Bağış, Vize muafiyeti sürecinde Türkiye'yi yokuşa sürenlerin yokuşta kaldığını ifade etti. Bağış, "Vatandaşlarımıza analarının ak sütü gibi helal olan Vize muafiyeti için hep birlikte yıllarca çalıştık. Bu Türkiye'deki her iş adamının başarısıdır. Her iş adamları derneğinin başta MÜSİAD olmak üzere başarısıdır. Ekonomi Bakanımızın gittiği her toplantıda muadillerinin yüzüne vurmasının bir neticesidir. Bütün ilgili kurumlarımızın çabasının neticesidir. Ama şundan emin olun. Vize muafiyet sürecimizin mimari, bize diklenmeden dik durma talimatı veren ve sürecin her aşamasını bizzat yürüten Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allahın izniyle biz vizeleri kaldırma konusunda vizeyi aldık. Bundan sonra birlikte çalışacağız. Bundan sonraki süreçte birlikte ter dökmemiz gerekecek. Ama artık Avrupalılarda bir şeyi görmeye başlıyorlar. Bu Vize sürecinde bizi yokuşa sürenlerin yokuşta kaldığını hep beraber izliyoruz" diye konuştu.
 
"GEÇMİŞTE MÜSİAD'IN İSMİNDEN RAHATSIZ OLAN KESİMLER VARDI"
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise konuşmasında MÜSİAD'ın Ekonomi Bakanlığının bir çözüm ortağı olarak uluslararası seyahatlerde dahil son derece başarılı organizasyonlar yapan bir kuruluş olduğunu söyledi.
 
İş adamı ve Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemde MÜSİAD'ın hamurunda, mayasında kendisinin tuzu olduğunu kaydeden Bakan Çağlayan, "Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak ve kendini MÜSİAD'lı kabul eden bir evsahibi olarak hepinizi selamlıyorum. Genç MÜSİAD mensuplarını böylesine önemli bir kongreyi yaptığı için ve dünyanın dört bir yanından işadamlarını burada bir araya getirme başarısından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
 
Geçmişte MÜSİAD'ın isminden rahatsız olan kesimlerin olduğunu söyleyen Zafer Çağlayan, "MÜSİAD ve Genç MÜSİAD önce ahlak ve edep ilkesini sonra kazanç ilkesini benimseyen ve bu şekilde çalışan bir kuruluş. Bu toplantıda risk olmadan rızk olmayacağını çalışmadan alın teri dökmeden rızkın kazanılamayacağını birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Ak Parti'den önceki dönemlerde zengin olmanın yolunun bir elinin devletin kasasına el atmaktan geçtiği ve gençlerimizin Türkiye'de zengin olmak için devleti soymaktan banka soymaktan geçer anlayışının ötesine bugün şükürler olsun ki AK Parti iktidarıyla beraber helal çalışanın alın teri dökenin ve işi en iyi yapanın son derece başarılı olacağını ortaya koyan gündemle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.
 
"ESKİ TÜRKİYE YOK, YENİ BİR TÜRKİYE VAR"
 
Türkiye'nin her geçen gün önemli başarılar elde ettiğinin altını çizen Çağlayan sözlerine şu şekilde devam etti: "AB konusunda artık eski Türkiye yok yeni bir Türkiye var. Türk insanı çalışmak için kendisine ekmek kapısı bulmak için Avrupa kapılarına gitmiyor. Bu ülkede artık insanlar etnik kökenlerinden dolayı inançlarından dolayı bu ülkeden kaçarak Avrupa'nın bir çok ülkesine sığınmıyor. Dünyada son derece öneme sahip olan Türk iş dünyasının temsilcileri ve gençlerimiz birer birer Türkiye'ye dönmeye başlıyorlar. Bundan 11 yıl evvel önce bir anayasa kitapçığının fırlatılması gibi ekonomik kriz çıktığını söyleyenlere bir sanayici olarak şunu söylemek istiyorum; 'Türkiye o dönemlerde çok kötü yönetiliyordu. Türkiye'nin kamu borçları öylesine yüksekti ki bırakın anayasa kitapçığı atmayı Leblebi bile atsanız bu kriz çıkacaktı. Çünkü Türkiye köşeye sıkışmıştı.
 
Bugün dünyanın en büyük krizlerinin yaşandığı bir dönemde 2008'de başlayan krizle beraber adeta dünya krizine meydan okuyan bir Türkiye'yi güçlü kılan,siyasi ve ekonomik istikrar ile Türkiye'ye duyulan güven ve makro ekonomide elde ettiği başarılardır" İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerle ticari engellerin kaldırılması gerektiğini belirten Çağlayan, "İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi 57 ülkeye bir çağrıda bulunmak istiyorum; gelin biz ticaretimizi artıralım, güçlerimizi birleştirelim" dedi. Çağlayan, kasım ayında yapılan 13,8 milyar dolar ihracatın Cumhuriyet tarihine damgasını vurduğunu belirterek, "Gençlerimiz, cesur olun, alacağınız riskleri de ölçüp tartarak alın. Ortaklıklar kurun. Gelin güçlerimizi birleştirelim" diye konuştu.
 
BAKAN'IN OMZUNA CEZAYİR BAYRAĞI KOYMAK İSTEDİ
 
Konuşmaların ardından MÜSİAD Başktanı Nail Olpak ve Gençlik Kurulu Başkanı Akbaş, bakanların adlarına 50'şer adet fidan dikildiğini belirten sertifikaları Bağış ve Çağlayan'a hediye olarak takdim ettiler. Bu sırada adı Bilal Lerari olduğu öğrenilen Cezayir vatandaşı bir kişi sahnede hediyesini alan Bakan Çağlayan'ın omuzlarına bir Cezayir bayrağı koymak istedi. Bakan Çağlayan, Lerari'nin omuzlarına koyduğu bayrağı kabul etmezken, Cezayirli vatandaş görevliler tarafından uzaklaştırıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem