Bakan Bayraktar'dan Trabzon'a müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar kentsel dönüşümü anlattı, Trabzon özelinde de Çömlekçi’de yaşanan süreci değerlendirdi, Trabzon basınının sorularını içtenlikle cevaplandırdı, önemli mesajlar verdiÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Trabz

Bakan Bayraktar'dan Trabzon'a müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar kentsel dönüşümü anlattı, Trabzon özelinde de Çömlekçi’de yaşanan süreci değerlendirdi, Trabzon basınının sorularını içtenlikle cevaplandırdı, önemli mesajlar verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’dan Trabzon’la ilgili önemli açıklamalar.

AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin gelişip kalkındığını, dünyanın sayılı ülkeleri arasına adını yazdırdığını kaydeden Bayraktar,“Türkiye’miz son 10,5 yılda çok büyük bir istikrar, kalkınma ve duruş sergiledi. Dünya bunu görüyor. Bugün Türkiye’ye tarafsız bir gözle baktığımızda, Dünyanın en sıkıntılı bölgesinin merkezinde bulunan ülkemiz bugün kalkınmasını, yükselişini korumaktadır. Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Türkiye sadece kendi içinde değil tüm dünya mazlum milletleri için bir önder oldu. Bir lider oldu. Bütün bu insanların bakış noktası oldu. Bundan rahatsız olan kesimler var, olacaktır da.

Bizim yapmamız gereken daha çok çalışmak, fotoğrafın büyüğüne bakıp Türkiye’yi daha da güçlendirmektir. Küçük meselelere takılmamalıyız. Bu vatanı yüceltmek için olanca gücümüzle çalışacağız.

BAKANLIK OLARAK BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak kuruldukları günden bu yana büyük gayret sarf ettiklerini, ülkedeki yatırım ortamını iyileştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Bakan Bayraktar, “Bürokrasiyi azaltma noktasında ciddi çalışmalarımız var. Türkiye’yi ileriye taşımak için el ele çalışacağız.  Sizlerin duasını bekliyoruz, sizlerin desteğini bekliyoruz. Allah Vatanımıza, milletimize, insanımıza güç versin diyorum hepinize saygılar sunuyorum’

İftar yemeği Altın Kızlar ekibinin Türk Sanat Müziği eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Bakan Bayraktar tüm masaları tek tek dolaşarak hem ‘hoş geldin’ dedi hem de ayak üstü sohbet etti.

TRABZON’DA YAPILANMA NOKTASINDA BÜYÜK ARTIŞ VAR

İftar yemeğinin ardından Trabzon’dan programa katılan basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Erdoğan Bayraktar, Trabzon özelinde Trabzon’da yapılanma noktasında büyük bir artış olduğuna dikkat çekti. Trabzon’un göç veren bir olduğunu hatırlatan Bakan Bayraktar, “İstihdamı, sağlık hizmetlerini ve Trabzon’un özelliğini artırmak için büyük bir gayret içindeyiz. Trabzon’un Uzungöl’ünün Ayasofyası’nın özelliklerini artırmak için büyük bir gayret içindeyiz” dedi.

AKYAZI'DA ŞANTİYE KURULUYOR
Trabzon’da yapımı merakla beklenen Akyazı Stadına ilişkin de bilgi veren Bakan Bayraktar şantiyesinin kurulduğunu belirterek, “Süratle bitireceğiz, kamuoyu orayı bekliyor. Orası sadece bir futbol sahası değil bir spor kompleksi olacak.

Trabzon’da önümüzde ki süreçte eğitimi arttırmak için özellikle güzel programlarımız var. Sağlık hizmetlerini  ve turizmi geliştirmek için güzel programlarımız var. Sanayi kuruluşlarını geliştirmek için ufak-tefek problemler var bunları da aşacağız. Arsin’i büyütmek için çalışmalarımız var. Tarım ve hayvancılığa yönelik çalışmalar var. Trabzon’un geleceği inşallah iyi olacak. Çok ciddi şekilde Trabzon’la ilgileniyoruz.

VATANDAŞLARIN TALEBİNİ KÖPÜRTMEK LAZIM
Kentsel dönüşümün Türkiye için kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Bakan Bayraktar: "Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi her afet riski deprem riski taşıyan binalardan kurtarmak için. Bir tanesi mühendislik hizmeti almamış olan demode binalardan kurtarmak için. Enerji tasarrufu sağlamak, sanayiyi geliştirmek, inşaat malzemesi sektörünü geliştirmek, ara teknik elemanı geliştirmek için, mühendislik-mimarlık sektörünü geliştirmek için kentsel dönüşüm bizim için acildir. Vatandaşın memnuniyetini, rızasını ve talebini köpürtmek lazım. Bu genel olarak bizim deprem aksı üzerinde olan olgumuz. Trabzon üzerinde Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Pelitli ve diğer bölgelerdeki kentsel dönüşümlere devam ediyoruz” dedi.

ÇÖMLEKÇİ’DE VATANDAŞ KAZANIYOR, MUHALETEFE BİZE, ‘RANTSAL DÖNÜŞÜM YAPIYORSUNUZ’ DİYOR.

Trabzon’daki kentsel dönüşüme, basın ve kanaat önderleri iş adamalarının destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Bayaktar Çömlekçi’deki kentsel dönüşümdeki tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar şunları söyledi: Çömlekçi’de bize, ‘Kentsel dönüşümü niye yapmıyorsunuz,, E yapalım, paramızı niye vermiyorsunuz, verelim, bizim dediğimizi niye yapmıyorsunuz,’e yapalım’ e peki tamam kentsel dönüşüm nasıl olacak, parayı nereden bulacağız, al 25’e ver 5’e, her satışta 20 lira zarar et. E ne olacak, devlet nasıl ayakta duracak? Onun için o zaman madem kentsel dönüşümde devlet eliyle kamulaştıracak diye bir şey yok. Kendi içinde çark dönmesi lazım.

Orasının imar planı var. Kat karşılığı yaptırırlar. müteahhide Diyorlar bize, ‘size oy vermeyeceğuk’ Kardeşim oy bize yine verin. Çünkü öyle bir şey ki oradaki diyelim ki 2 bin yada 500 kişiyi memnun edersek, Trabzon’un nüfusu 760 bin, dışarıda da bir 3 milyon kişi var, o zaman 3 milyon 760 bin kişiyi kızdırırız, diyecekler ki, ‘bu adamlara niye böyle hakkından fazla para veriyorsunuz’ haklarına razı olacaklar, biz de hakkımıza razı olacağız. Biz de Cömlekçi’deki kardeşlerimizi rencide etmeyeceğiz ama karşılıklı dayanışma içinde olacak bu iş. Dünyanın en zor işidir. Meksika dünyanın 6. Büyük ekonomisi, kentsel dönüşümde tıkanmış vaziyette.  Türkiye’de demokrasi var, mahkemeler var, stö’ler var. Herkesin gönlünü yapman lazım. Bir de muhalefetin bizi desteklemesi lazım. Muhalefet, ‘kentsel dönüşüm yapmıyorsun rantsal dönüşüm yapıyorsun’ diyor. Nerede yapıyoruz  Allah aşkına. Yani Çömlekçi’de 1 milyonluk bir yere 1.5 milyon vermek rantsal dönüşüm mü, vatandaş kazanıyor kazansın, helali hoş olsun. Onun için burada siyaset olmaz. Kentsel dönüşüm bizim için acildir, elzemdir. Hayatın konforu artacak, parklar, bahçeler enerji tasarrufu olacak. Kentsel dönüşüm bizim işimiz, asıl büyütmemiz gereken bebeğimiz. Gecemizi-gündüzümüze katıyoruz bu işe sekiz elle sarıldık ve bu yolda mesafe almaya çalışıyoruz. Trabzon’da da önemli. Trabzon’un yapı stili, yapı tarzı, yapı stoğu, yapı grameri, yapı silüeti bozuk. Turizm beklentimiz var Trabzon’da. Kuzeye doğru gelen derelerin akışını hakim rüzgarlar içeriye girsin rutubet olmasın, yeşillikler artsın istiyoruz. Çömlekçi’yi modern bir şekilde yapalım. Liman bir marina merkezi, yolcu limanı olsun. Dünyanın her tarafından oraya insanlar geldiği zaman parmak ısırsın. Sadece komşu vilayetlerden değil komşu ülkelerden de Trabzon’a daha çok hem işadamı hem turist gelsin istiyoruz. Gayretimiz budur. Basın da işadamları da bürokratlar da dışarıda olan işadamları da gelip destek verecek. Çalışıyoruz gayret ediyoruz, belediye başkanımız da gayret ediyor çalışıyor, destekliyoruz onları”

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NU DELİKANLI BULUYORUM

Trabzonspor’a destek verdiğini ve yönetimin transferlerini de başarılı bulduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, “Trabzonspor’la ilgili bir şey söylediğimde bana, ‘sen Türkiye’nin bakanısın’ diyorlar. Ben Trabzonspor’u nasıl konuşmayayım, ben Trabzonluyum. Trabzonspor şampiyon olursa mutlu olacağım, bunu inkar mı edeceğim” dedi. Yönetime desteğini de yineleyen Bakan Bayraktar, “Benim prensibim o, kim kazanırsa Trabzonspor’un başına kim gelirse ona destek olurum, bu okullarda da aynı. Destek oluyorum. Elimden ne geliyorsa onu yaparım. Hiçbir şey yapamazsam dua ederim. Şu anda yapılan transferleri başarılı buluyorum. Trabzonspor’un başkanını da hem başarılı hem delikanlı buluyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler