Bakan Bayraktar çocuklarla

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla sahnelenen oyun öncesinde çocuklara seslenerek, ''El birliğiyle çalışmamız lazım, biz bakanlık olarak sizlerle beraberiz, daha duyarlı olacağız'' dedi.Keçiören 

Bakan Bayraktar çocuklarla

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla sahnelenen oyun öncesinde çocuklara seslenerek, ''El birliğiyle çalışmamız lazım, biz bakanlık olarak sizlerle beraberiz, daha duyarlı olacağız'' dedi.

Keçiören Belediyesinin ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik 2009 yılında başlattığı ''Çevre Çiçekleri Hareketi'' projesi kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde ''Ben Temiz'' oyunu sahnelendi.

Gösterime katılan Bakan Bayraktar, çocuklardan doğayı korumalarını ve bu bilinci, ailelerine, çevrelerine aşılamalarını istedi.

Bayraktar, şehir nüfusunun tüm dünyada arttığını, Türkiye nüfusunun da yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını ifade ederek, bunun doğada yarattığı tahribata, kirlenmeye dikkati çekti. 

Bütün ülkelerin, BM'nin küresel ısınma başta olmak üzere çevreyle ilgili konulara ağırlık verdiğini dile getiren Bayraktar, ''Artık dünya, kolları sıvamış vaziyette, biz de Türkiye olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, bu işe çok daha ehemmiyet vereceğiz. Çünkü esas itibarıyla çevre, gelecek nesillere borcumuz'' dedi.

İlköğretim 4. sınıfta çocukların kavrama gücünün doruk noktasına ulaştığını, bu dönemde yaratılan bilincin büyük önem taşıdığını ifade eden Bayraktar, bu ''kıvılcımı'' tüm Türkiye'ye yaymak gerektiğini söyledi.

Erdoğan, çocuklara yönelik sözlerini özetle şöyle sürdürdü:

''Tabiatı çok iyi koruyacağız. Ülkemizin her tarafını koruyacağız. Bu bilinci bizim bütün insanlarımıza vermemiz lazım. Havası temiz, toprağı temiz, suyu temiz, her tarafı yeşilliklerle bezenmiş, çiçeklerle, ağaçlarla, ormanlarla bezenmiş, oksijeni bol bir Türkiye yapmak için el birliğiyle çalışmamız lazım. Biz bakanlık olarak sizlerle beraberiz, daha duyarlı olacağız, bundan sonra çevreye daha çok dikkat edeceğiz. Çevre için ne yapabiliriz? Siteler yaptığımız zaman, evler yaptığımız zaman, bunların parkları pırıl pırıl olsun, çiçekleri olsun, göletleri olsun, havası temiz olsun... Bunlara çok dikkat edeceğiz. Ama bunu mutlaka yavrularımızla, çocuklarımızla, sizlerle birlikte yapacağız. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bizim canımızsınız, sizi çok seviyoruz. Bilinçli, temiz, sağlıklı, çok iyi yetişmenizi istiyoruz.''

Bayraktar, eseri sonuna kadar izledi ve çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Bakan Bayraktar, etkinliğe gelişi sırasında muhabirlerin, TOKİ'nin, Etlik'te bulunan 14. yüzyıla ait Ermeni manastırını yeniden inşasıyla ilgili süreç hakkındaki sorusu üzerine ''Onu, TOKİ Başkanına soracaksınız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem