Bakan Bayraktar, CeBIT'i gezdi

Bakan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov ile fuarı gezdi. Bakan Bayraktar ve Bakan Abbasov Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.Bakan Erdoğan Bayraktar burada yaptığı açıklama

Bakan Bayraktar, CeBIT'i gezdi

Bakan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov ile fuarı gezdi. Bakan Bayraktar ve Bakan Abbasov Çevre ve Şehircilik Bakanlığı standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Erdoğan Bayraktar burada yaptığı açıklamada, bu sene 11.'si düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nı çok önemsediklerini belirterek, bakanlık olarak bilişim teknolojisini en ileri düzeyde kullanma çalışmaları içerisinde olduklarını söyledi. Bakan Bayraktar, şehirlerin marka değerlerini artırmak için gerçekleştirdikleri çalışmalardan örnekler verdiği konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Hem tapuda, arsa ve arazilerde TAKBİS Projesiyle yani tapudaki bilgi sistemiyle, hem de 780 bin kilometrekare ülkemizi, coğrafi bilgi sistemlerinde harita üzerine kaydetmek suretiyle Türkiye'yi çok daha iyi planlamak, şehirlerimizi çok daha güzel duruma getirmek, marka değerini artırmak ve hangi şehirde hangi bölgede 'ne yapılabiliri' projelendirmek için en iyinin peşindeyiz. Şehirlerimizin coğrafi ve doğal özellikleri, bitki örtüsü, maden yapısı, endemik, fauna, flora yapısı yani sahip olduğu ne varsa bunları daha iyi ortaya çıkarmak noktasında bilgi, bilişim ve iletişim teknolojilerini çok daha ileri düzeyde kullanmak için yoğun çalışma içerisindeyiz. Bu fuar da bizim bu yoldaki çalışmalarımızı çok katkı sağlayacaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem