Bakan açıkladı, 22 ilde 5 bin köy korucusu alınacak

İçişleri Bakanı Selami Altınok, son terörist silah bırakana kadar terörle mücadeleye devam edileceğini belirterek, Doğu ve Güneydoğu'da 22 ilde 5 bin köy korucusu alınacağını söyledi.Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programa Enerji ve

Bakan açıkladı, 22 ilde 5 bin köy korucusu alınacak

İçişleri Bakanı Selami Altınok, son terörist silah bırakana kadar terörle mücadeleye devam edileceğini belirterek, Doğu ve Güneydoğu'da 22 ilde 5 bin köy korucusu alınacağını söyledi.

Aksaray'da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alabayon ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ile birlikte katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, terörle mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Altınok, terör örgütlerine karşı 24 Temmuz'dan beri çok büyük bir mücadele verildiğini ifade ederek, "Güvenlik kuvvetimiz, polisimiz, askerimiz, jandarmamız gerçekten kahramanca bu memlekette birliği, dirliği ve kardeşlik hukukunu devam ettirebilmek için büyük bir mücadele veriyoruz. O mücadeleyi de bundan sonra aynı şekilde vermeye devam edeceğiz. Biz Anadolu topraklarında kardeşlik türküleri söylensin istiyoruz. Birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Kalkınma olsun istiyoruz, insanlarımız daha iyi yaşasınlar istiyoruz. Çocuklarımız daha güzel bir geleceği hak ediyorlar onu düşünüyoruz, onun mücadelesini veriyoruz. Ama bir takım güçlerin, dış mihrakların maşalığını yapan terör örgütü bu kardeşlik duygumuzu, hukukumuzu yok etmek, yıkmak, parçalara ayırma adına büyük bir saldırı gerçekleştirmek istiyor destekçileri ile beraber. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti herkes için söylüyorum, herkes bilsin istiyorum, bu belayı da, bu sıkıntılı durumu da bertaraf edebilecek ve üstesinden gelebilecek güçtedir, azimde ve karardadır. Bu azim ve karalılık vardır. Bütün milletimiz görecektir. Terör örgütü aman dileyip silahlarını teslim edene kadar bu memlekette bu terörle mücadele azimli ve kararlı bir şekilde sürdürülecektir. Bunu yaparken yine kardeşlik hukukumuza zarar gelmesin diye vatandaşlarımız arasında her hangi bir, bizim bin yıllık kadim kardeşliğimizin zarar görmemesi için özel bir itina gösteriyoruz. Biz devletiz, devletin vatandaşlarına karşı olan şefkatini de gösterecek, ancak aynı zamanda vatandaşa sıkıntı veren, vatandaşlarını rehin alan, vatandaşlarını şehit eden, vatandaşlarına silah sıkan terör örgütü ile de amansız mücadelemizi devam ettireceğiz. Bunun böyle bilinmesi lazım" dedi.

5 BİN YENİ KÖY KORUCUSU ALINIYOR

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde 22 ilde 5 bin yeni köy korucusu alınacağını açıkladı. Bakan Altınok, "Ayrıca yeni bir gelişmeden bahsedeyim, Sayın Başbakanımızın talimatları ile Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 22 vilayetimizde koruculuk sisteminde daha etkin noktaya gelebilme adına boş bulunan 5 bine yakın korucu kadrosuna ilanlarımızı başlatıyoruz ve 22 vilayetimizde yeni daha genç kardeşlerimizi boş olan, emekli olmaktan kaynaklanan kadrolara 5 bine yakın yeni korucu istihdam edeceğiz. Bunun da müjdesini Güneydoğu'da o kadroların açılmasını bekleyen çok değerli kardeşlerimize, korucu olmak için arzu eden, heveslenen ve sabırsızlıkla bekleyen kardeşlerimize bir müjde olarak vermek istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler