Bahçeli’ye kızdı istifa etti

MHP Kastamonu İl Genel Meclisi Ağlı Üyesi Mehmet Sait Yulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 7 Haziran sonrası gösterdiği tavır nedeniyle tepki göstererek partisinden istifa etti.MHP İl Genel Meclisi Ağlı Üyesi Mehmet Sait Yulu, 7 Haziran sonrası MHP G

Bahçeli’ye kızdı istifa etti

MHP Kastamonu İl Genel Meclisi Ağlı Üyesi Mehmet Sait Yulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 7 Haziran sonrası gösterdiği tavır nedeniyle tepki göstererek partisinden istifa etti.

MHP İl Genel Meclisi Ağlı Üyesi Mehmet Sait Yulu, 7 Haziran sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumu ve 1 Kasım seçimlerinde yaşanan başarısızlığı üstlenmeyen, sebebi başka yerlerde arayan parti genel merkezinin tavrı ve tutumu karşısında sabretmenin zor olduğunu belirterek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Siyasi partiler içinde bulunduğu toplumu daha ileri taşımak, insanların ülkesi ve milletin geleceğini güven içinde bulundurmak için plan ve programlar yaptığını ve bunları da ilçe, il ve genel merkez aracılığı ile halka sunduklarını ifade eden Mehmet Sait Yulu, halkın seçim yolu ile programını benimsediği partiyi oylarıyla desteklediğini, meclis çoğunluğunu sağlayan partinin ise ülkeyi yönettiğini söyledi. 20 yıla yakın aktif siyasetin içinde bulunduğunu belirten Yulu, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Ağlı'dan MHP İl Genel Meclisi üyesi seçildiğini söyledi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde ve çeşitli platformlarda "Partimizin, Genel Merkezinde bir yenilenme olması gerekiyor" şeklinde açıklamalarının bulunduğunu ifade eden Yulu, "Bunu defalarca dile getirdim. Bu görüşüme de halktan aldığım izlenim doğrultusunda söylüyordum. Bana göre kendi partimize mensup insanlardan çok, diğer partilere mensup olan halkın, partimiz ve genel başkanımız hakkındaki görüşleri daha önemlidir. Partimizin programını ve ekibini ne kadar çok kişi benimserse, o oranda oy olarak geri döneceğine inanıyorum. Benim genel merkezimiz hakkındaki görüşlerim karşısında hiçbir il başkanı ve başkan adayları ve hatta milletvekilimiz dahi kimse görüşüme katıldıklarını beyan etmediler" dedi.

"MHP'DE SİYASET YAPMAK İMKANSIZ OLMUŞTUR"

7 Haziran seçimlerinde alınan yüzde 16'lık oyun 1 Kasım'daki seçimlerde yüzde 12'lere kadar düştüğünü hatırlatan Yulu, "Bu sonucun böyle olmasında en büyük pay, parti genel merkezinin, halkın görüş ve düşüncelerine adeta kulaklarını tıkayarak gereğini yapmayan tutumudur. Bu gün seçimdeki başarısızlığı üstlenmeyen, sebebi başka yerlerde arayan parti genel merkezinin tavrı ve tutumu karşısında sabretmek gerçekten zor. Parti içinden kongre istekleri karşısında, partinin geleceği için yeni adımlar atmak yerine Olağan Kongre, 2018 yılında yapılacak denilmesi şaşırtıcı ve partiyi daha da çok yıpratıcı bir tutumdur. Bu şartlarda Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset yapmak imkansız olmuştur. Bu kararı vermek beni rahatsız etmiyor değil, hem benim, hem de teşkilatım açısından gerçekten zor bir durum; ilçemiz de 30 Mart yerel seçimlerinde alınan oy sayısı ile 1 Kasım seçimlerinde 600'lerden 300'lere kadar düşmüştür" diye konuştu.

İnsanların zaman içinde bulunduğu siyasi topluluğu bırakabileceğine işaret eden Yulu, şöyle konuştu:

"Siyasi partiler kendi partisine mensup insanların görüşlerine değer vererek siyasi çalışmalar yapmalıdır. Ben süremin sonuna kadar il ve ilçemin gelişmesi ve halkımızın sorunlarının çözümü noktasında, herkes ile uyum içerisinde çalışacağım ve şimdilik çalışmalarıma bağımsız olarak devam edeceğim."

Bahçeli’ye kızdı istifa etti

Bahçeli’ye kızdı istifa etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler