Bahçeli’den "HSYK" eleştirileri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti olarak HSYK düzenlemesini kabul etmediklerini belirterek, “Bundan evvel yapılacak çok şeyler olduğu kanaatindeyiz. İktidar mevcut yasayla, HSKY’nın mevcut durumu ile istediğini yapabilecek haldeyken bu tartışmayı ni

Bahçeli’den "HSYK" eleştirileri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti olarak HSYK düzenlemesini kabul etmediklerini belirterek, “Bundan evvel yapılacak çok şeyler olduğu kanaatindeyiz. İktidar mevcut yasayla, HSKY’nın mevcut durumu ile istediğini yapabilecek haldeyken bu tartışmayı niye başlatıyor?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Partisi’nin Beyoğlu ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ardından İstanbul Bilimum Madeni Eşya Sanatları Odaları Birliğinde geçerek görüşmelerde bulunan Bahçeli, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP olarak HSYK değişikliğini kabul etmediklerini söyleyen Bahçeli, “2010 yılında Anayasa değişikliği sonucu oluşan HSYK’yı zaten yanlış bulduğumuzu ifade etmiştik. Bunlar iktidarın siyasi amaçları doğrultusunda devletin bazı kurumlarının kullanılması meselesidir. Bundan evvel yapılacak çok şeyler olduğu kanaatindeyiz. Bize göre yolsuzluk ve rüşvet konusu gündeme alınmalı. Bunu saptırabilecek yanlışlıklardan da kurtulma gereğine inanıyoruz. HSKY değişikliği henüz yapılmadan 20’ye yakın hakim ve savcı yerinden oldu. Birçok tayin oldu. Demek ki iktidar mevcut yasa ile HSKY’nın mevcut durumu ile istediğini yapabilecek haldeyken bu tartışmayı niye başlatıyor?” diye konuştu.

SARIGÜL SORUSU

Bir gazetecinin Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül’ün mal varlığına el konulması konusundaki sorusunu da yanıtlayan Bahçeli, “Yarışa girmiş bir belediye başkan adayının mal varlığı bizi ilgilendiren konu değil. Yolsuzluk ve rüşvet konusu ele alınırsa bunların hepsi ele alınmış olur” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin lideri olduğu şeklindeki sözlerini de eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Bunun ölçüsü kendisine göre neymiş acaba? Güneydoğu’daki bu ülkenin bin yıllık kardeşi olan Kürt kökenli kardeşlerimiz Abdullah Öcalan’ı lider olarak kabul ediyorlar mı? Beşir Atalay kabul ediyorsa o onun bileceği iştir. Kürtçe konuşan kardeşlerimiz, İstanbul’da, Diyarbakır’da çalışan kardeşlerimiz, iyi bir devlet otoritesi ortaya çıktığı zaman PKK’nın kökünü onlar kazır. Bunu nasıl lider olarak takdim ediyor? Böyle bir yanlışlık olabilir mi? Kime ne söz verdiniz de hala bu ısrarınız devam ediyor? O canidir. 40 bin insanımızın öldürülmesine katkı sağlayan bir canidir. Bundan lider olur mu?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler