Bahçeli’den bir ilginç "hesap" daha

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Aydın programının ikinci durağı olan Söke’de partilileriyle buluştu. MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, Söke Belediye Başkanı Yusuf Keremit ve partililerince Yaylaköy’de karşılanan Bahçeli, Söke’de Köprübaşı Otopark alanında

Bahçeli’den bir ilginç "hesap" daha

MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, Aydın programının ikinci durağı olan Söke’de partilileriyle buluştu. MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk, Söke Belediye Başkanı Yusuf Keremit ve partililerince Yaylaköy’de karşılanan Bahçeli, Söke’de Köprübaşı Otopark alanında kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Kuşadası’nda kendisini coşkulu bir kalabalığın karşıladığını ancak Söke’nin başka, Söke’nin kararlı göründüğünü söyleyen Bahçeli, “Kuşadası’ndaki rüzgar Söke’de fırtınaya dönüşüyorsa başka yerlerde yıldırım olursa inanınki Aydın bizimdir” dedi.

Aydın’ın büyükşehir belediyesi olduğunu, seçilecek başkanın kurucu başkan olacağını belirten MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, “Aydın’ı kucaklayacak, ilçeler arasında dengeli gelişme ve adaleti sağlayacak iki dönem milletvekiliniz olan, TBMM’de başarılı çalışmalar yapmış ve TBMM idari amirliğini üstlenmiş Ali Uzunırmak Büyükşehir Belediye Başkan adayınızdır. Söke’de de bilinen, ihtiyaç duyulduğunda görevden hiç kaçmayan, geçen seçimlerde Söke’nin önemli sevgisini kazanan Yusuf Keremit adayınızdır. Ali ve Yusuf kol kola Aydın ayağa kalkacak” dedi.

“Hangi siyasi partiden olursak olalım, hangi partinin destekçisi olursak olalım hepimiz aziz vatanın evlatlarıyız” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“30 Mart seçimleri önemli bir seçimdir. Halkımız yüksek katılımla iradesini ortaya koymalıdır. Milli görevini yerine getirip, sandığa gitmeleri gerekir. Sandık sayımlarında dikkatli olunmalıdır. Çünkü geçmiş seçimlerde şahit olunan bazı durumlar var. Bazı partilerin hakları çalınmaktadır. Sandık görevlileri sorumluluklarını yerine getirmelidir.”

Türkiye’nin kritik bir süreçte olduğunu savunan Bahçeli, “Yerel seçimler yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Belediye başkanlıkları, Ağustos ayında ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı, 2015’de siyasi iktidarın değişimini gerçekleştirecek üç siyasi olay yaşanacak. Bu üç siyasi olayı yan yana doğru şekilde dizayn edebilirsek istikrar huzur ve güven ortamında ülkenin kalkınmasında fırsatı bulmuş olacağız. Yerel seçimler bu yönüyle çok önemlidir. ’Her şey benim, ben tarafından olmaktadır. Ben tek adamım. Gelecekte kafasındaki Türkiye’nin dönüşümünü koordine edeceğim’ anlayışı yanlıştı. Şimdi çıktı ’Yeni Türkiye’ diye uyduruk bir kavramla yola gidiyor. Ne demek yeni Türkiye? Recep Tayyip Erdoğan’a göre yeni Türkiye 2002 yılında başlayan Türkiye. Yeni Türkiye; Recep Tayyip Erdoğan’ın milli ve manevi değerleri tahrip ettiği, üniter yapı, milli devlet anlayışımızı, toprak bütünlüğümüzü tehlikeye soktuğu bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye demokratik açılım zırvasıyla bin yıllık kardeşliği zedeleyen, PKK’yı siyasallaştıran bir Türkiye’dir. 2014 yılı PKK tarafından özerklik ilan edilen bir yıldır. 40 yıllık kardeşliği, bin yıllık hukuku dağıtmanın, ayrıştırmanın kime ne faydası olacak. Nerden çıktı bu 36 etnik unsur. Recep Tayyip Erdoğan say diyorsun, aklına iki tane geliyor, ötesi yok. 90 yıllık ülkede ayrımcılık yapan kimse yok. Sadece Recep Tayyip Erdoğan var. ’Ben Gürcüyüm, eşim Arap’ diyor. Sana soran mı var?” diye konuştu.

Türkiye’de en önemli konuların başında ekonomik sorunların geldiğini savunan Bahçeli, TÜİK’in yaptığı son araştırmalara göre ülkede yüzde 56’nın yoksulluk sınırında yaşadığını söyledi. Devlet Bahçeli, partililerini yerel seçimler sürecinde provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve sandıklara sahip çıkmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler